Sezonun ilk kirazı çıktı!

Erkenci kiraz üretiminin yapıldığı İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde dallardan toplanan ilk ürün cep yakıyor.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde normal hasat döneminden yaklaşık bir ay önce yetişen kiraz, kilogramı 125 liradan alıcı buldu.

Türkiye'de yıllık ortalama 60 bin tonluk rekolteyle kiraz üretiminin önemli bölümünün yapıldığı Kemalpaşa'da sezon başladı. Erkenci türleri toplamaya başlayan üreticiler, İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi rakip ülkelerden önce kiraz yetiştirmenin avantajını yaşıyor.

Sezonun ilk kirazını toplayıp pazara sunan üreticilerden Mustafa Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kirazın normalde 600 metreden yüksek yaylalarda yetişen, serin havayı seven bir meyve olduğunu ancak Kemalpaşa'da uygun iklim nedeniyle ortalama 200 metrelerde de üretilebildiğini ifade etti.

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri