Selvi: Cezaevleri ıslah etmiyor, kısırdöngüyü kırmalıyız

Böyle gidilirse her ay bir cezaevi yapılsa yeterli olmayacak bir hızla ilerliyoruz

RİSALEHABER-Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, hapishanelerin ıslah etmediğine dikkat çekti.

Birinci yargı reformunun ardından tahliyelerin başladığını hatırlatan Selvi, "Düşünce özgürlüğünün alanını genişleten düzenleme kısmi bir rahatlama meydana getirdi. Sırada ikinci ve üçüncü yargı reformları var" dedi.

Cezaevlerinde 319 bin 691 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu belirten Selvi, MHP ile AK Parti arasındaki "af" konusu hakkında bilgi verdi.

Cezaevlerimizin ıslah edici özelliği üzerinde hiç durmadık

Cezaevlerinin ıslah ediciliği üzerinde hiç durulmadığını vurgulayan Selvi, "Böyle gidilirse her ay bir cezaevi yapılsa yeterli olmayacak bir hızla ilerliyoruz. Her olayla karşılaştığımızda ceza oranlarını yükselterek bu işi çözeceğimizi zannettik. Yüzde 300, yüzde 400 oranında arttırılan ceza oranları var. Bazı suçlarda kantarın topunu kaçırdığımız anlaşılıyor. Ayrıca cezaevlerimizin ıslah edici özelliği üzerinde hiç durmadık. Hapis yatarak topluma yararlı bireylere dönüşselerdi ortalık ahlak polisinden geçilmezdi" şeklinde yazdı.

Topluma kazandıracak çözümleri üretmek zorundayız

Cezaevlerinde uyuşturucudan 75 bin tutuklu ve mahkûmun olduğunu açıklayan Selvi, yazısını şöyle sürdürdü:

"En büyük belamız. Bu konuda alarm zilleri çalıyor. Çocuğunun kendisine zarar vermemesi için ihbar eden aileler var. Ancak uyuşturucuyla mücadeleyi sadece ceza oranını arttırarak sağlayamayız. Bu yasada düzenleme yaparken, diğer yandan onları rehabilite edip topluma kazandıracak çözümleri üretmek zorundayız. Bu işi sadece AMATEM’lerle de çözemeyiz. Uyuşturucu satıcılığından cezaevine girip tahliye olduğunda ilk işi uyuşturucu satıcılığına dönmek olan kısırdöngüyü kırmamız gerekiyor. At hapse, bu işi çöz dönemi bitti...

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri