Şanlıurfa’da Bediüzzaman paneli ve Muhabbet Platformu buluşmaları

Habip ARTAN

İki yılı aşkındır pandemi nedeniyle ara verilen konferans, panel ve toplantılara tekrar başlamanın verdiği sevinç adeta kardeşlerimizin yüzüne yansıyordu. Uzun zamandan beri yüz yüze bir araya gelemeyen muhabbet fedaileri bu yılın ilkbahar buluşmalarını Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 62. yıl dönümüne denk getirerek, onu anmak ve anlamak, nasıl bir dava adamı olduğunu anlatmak maksadıyla, muhabbet ve uhuvvet diyarı, haliliye mesleğinin numune-i imtisalı, şanlı ve bereketli Peygamberler diyarı Şanlıurfa’da yaptı.

Birinci gün GAP Kültür, Kalkınma ve Araştırma Derneği (GAPDER) tarafından düzenlenen ‘Bediüzzaman ve davası’ adlı panele konuşmacı olarak, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ekinci, Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Menek, Araştırmacı-Yazar Mehmet Selim Parlakoğlu katıldılar. Moderatörlüğünü Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi M. Cüneyt Gökçe hocamızın yaptığı panele başta Şanlıurfalılar olmak üzere, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Rize, Kırşehir, Gaziantep, Mardin, Adıyaman illeri ile Polatlı, Viranşehir ve Doğanşehir ilçelerinden birçok kardeş, dost ve arkadaşlarımız teşrif ettiler. Program ayrıca on-line olarak sosyal medya platformlarından da canlı yayınlandı. 

İkinci olarak, yılda iki defa bir araya gelerek, pandemi döneminde video konferans sistemi ile toplantılarını ara vermeden devam eden Muhabbet Platformu geniş bir katılımcı yelpazesi ile temsilcileri ile bir araya gelerek son zamanlarda yapılan en verimli toplantılarından birisini Şanlıurfa’da hasretle kucaklaşarak gerçekleştirdi. Her iki organizasyona da GAP Kültür, Kalkınma ve Araştırma Derneği ev sahipliği yaptı. Derneğimizin gönüllüleri olarak iki gün boyunca canla başla gayret edilerek, Şanlıurfa’nın misafirperverliğine layık bir şekilde, panel ve toplantıya katılan tüm kardeşlerimizi muhabbetle karşılamanın sevincini yaşadık. Hafta sonu yapılan toplantının ardından her hafta cumartesi akşamları mutat olarak üniversite öğrencilerine yönelik yapılan ve büyük bir ilgi ile takip edilen Risale-i Nur dersini bu kez değerli ağabeyimiz Said Özadalı yaptılar.  

Panelimize yapmış oldukları katkılarından dolayı, başta dernek başkanımız, Prof. Dr. Mehmet Sait Şahinalp değeli akademisyen hocalarımız Prof. Dr. Mustafa Ekinci, Prof. Dr. Atilla Yargıcı, Doç. Dr. M. Cüneyt Gökçe ile Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Menek ve Mehmet Selim Parlakoğlu’na, musuki dinletisi ile gönüllerimizi keyiflendiren Prof. Dr. Hüseyin Akpınar hocamıza ve arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür ederim.  

İki gün boyunca her iki programda da büyük bir gayretle, kısa zamanda, koordineli olarak, canla başla, amasız ve fakatsız, yorumsuz ve yorulmadan, öf bile demeden, hesapsız ve hasbi, sınırsız ve sinirsiz olarak koşuşturan, İhlas ve muhabbetle bir araya gelen derneğimizin kıymetli ve gayretli gönüllülerinden; başta, Mehmet Akif, Mahmut, Mehmet, Ekrem, her iki İbrahim, Ahmet, Levent, Hasan, Mikail, Recep, Habip, Eymen ve Mustafa olmak üzere burada ismini sayamadığım emeği geçen tüm ağabey ve arkadaşlarımıza şahsım ve GAPDER adına ayrı ayrı teşekkürlerimi arz ederim. Ayrıca panelimize teşrif eden ve bizleri onurlandıran tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz. Bir dahaki anma programlarında buluşmak üzere Allah’a emanet olunuz. 

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.