Bağcılar'da geçtiğimiz haftasonu Başbakan Erdoğan'ın canlı yayında yıkımını gerçekleştirdiği Sancaktepe Camii'nin yerine muhteşem bir cami yapılıyor. Bağcılar Belediyesi, Cami Derneği ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla hazırlanan projeyi gören mahalle sakinleri heyecanlandı. Eski caminin yıkılışını gören vatandaşlar, 'İbadetimizi kartondan bir camide yapıyormuşuz' diyerek caminin dayanıksızlığı karşısında hayretlerini gizleyememişlerdi.
Yıkılan caminin yerine hazırlanan yeni bir cami projesi ise hazır. Yapımının en kısa sürede tamamlanması planlanan cami öncekinden daha büyük ve daha konforlu olacak. Bağcılar Müftülüğü'nün de talebi üzerine cami etrafında kamulaştırmalar yapıldı ve yeni cami peyzaj alanı da olan daha büyük bir alanda inşa edilecek.
Sosyal mekan olacak
Aynı anda 3 bin 500 kişinin ibadet edebileceği Cami, 7 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak. Kur'an kursları ve etüt merkezleri ve dikkat çekecek. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 'Beton değeri yeni yönetmeliğe göre olması gerekenden üç kat zayıf. Dolayısıyla camiyi yenilememiz zaruri oldu.' diye konuştu.
Yeni Şafak