Rusya’da Müslümanlara özel Cep telefonunda satış patlaması

Rusya’da Müslümanlara özel hizmetleri ile meşhur olan bir firmanın son hizmeti Müslüman cemaati memnun etti. Müslümanlara özel içerik ve tasarım ile hazırlanan cep telefonu son derece popüler oldu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER - Rusya’da Müslümanlara özel teknoloji içerikleri üreten bir firmanın son ürünü Müslüman cemaat içinde son derece popüler oldu. İç ve dış dizaynı tamamen Müslümanlara özel hazırlanan cep telefonu, çoğu dokunmatik telefonu geride bırakarak en çok satılan telefonlar arasında yerini aldı.

Cep telefonu dokunmatik olmasada içeriği son derece akıllı. Kur’an-ı Kerim ve Hadis içeriği içerisinde bir yazılım halinde bulunan telefonda, Müslümanların namaz ibadeti için özel kıble bulucu ve Camii yeri gösteren navigatörde mevcut.

Arapça ve Rusça dili olmak üzere 2 farklı dil seçeneğine sahip olan telefonun dış dizaynı ise tamamen Müslümanlara özel üretilmiş durumda. Telefonu alanlar için yanında Hadis kitapları ve Kur’an-ı Kerim hediye olarak veriliyor.

Telefon içeriğinde namaz vakitlerini otomatik hatırlatan bir yazılıma sahip. Ayrıca telefon pek çok ayeti ve hadisi size okuyor. Telefon alıcıları için üç farklı renk seçeneğine sahip; yeşil, gri ve krom rengi.

World bulletin news’in haberine göre telefon ilk çıktığı andan beri satışlarda patlama yapmış durumda. Dokunmatik telefonların bu kadar popüler olduğu günlerde böyle bir satış patlamasını üretici firma bile sürpriz ile karşıladı. Telefon Rusya’da 1.900 Ruble (120 tl) gibi bir fiyata satılıyor. 


Kaynak: RisaleHaber.com

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Özel Haberleri