Rusya: İsrail, yolcu uçakları inerken saldırı düzenledi

Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail'in hava saldırısının Şam ve Beyrut havalimanlarına yolcu uçakları inerken gerçekleştiğini, bunun da uçaklar için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail'in önceki gün düzenlediği hava saldırılarının, Şam ve Beyrut havalimanlarına inen iki yolcu uçağı için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Hava saldırısının detaylarını kamuoyuyla paylaşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, "İsrail'e ait 6 F-16 savaş uçağı, Lübnan hava sahasından Suriye topraklarına hava saldırısı düzenleyerek, iki yolcu uçağı için tehdit oluşturdu. İsrail ordusunun saldırısı, Rusya'ya ait olmayan yolcu uçakları Beyrut ve Şam havalimanlarına iniş yaptığı sırada düzenlendi." dedi.

İsrail ordusu da açıklama yapmıştı

İsrail ordusundan dün gece yapılan yazılı açıklamada, "Suriye tarafından ateşlenen bir uçaksavar füzesi hava savunma sistemimiz tarafından imha edildi" ifadesi kullanılmıştı.

İsrail tarafında herhangi bir hasar veya can kaybının yaşanmadığı belirtilen açıklamada, olayla ilgili daha fazla detaya yer verilmemişti.

Suriye'ye ait resmi haber ajansı SANA ise, "Hava savunma sistemlerimiz Şam'ın batı kırsalında düşman hedeflere karşılık verdi" açıklamasını yapmıştı.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, İran destekli Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Kaynak: Reuters, Sputnik International

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri