Rus askerleri de PYD arması taktı

ABD askerlerinin terör örgütü PYD armasıyla görüntülenmesinin ardından Münbiç'teki Rus askerlerinin de terör örgütüyle bağlantılı SDG armasıyla görüntülenmesi dikkati çekti.

Suriye'de daha önce bazı Amerika askerlerinin kollarına terör örgütü YPG arması takmasından sonra bu kez Münbiç'te bulunan bir Rus askerinin, PKK çizgisindeki YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arması taktığı belirtildi.

Suriye'de yayımlanan Al Masdar gazetesinde yer alan habere göre, Suriye ordusu Münbiç'teki köyleri Münbiç Askeri Konseyinden devr almaya başladı. Suriye'de yayınlanan Al-Masdar gazetesinde yer alan haber ve fotoğraflara göre, Rusya ile YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (SDG) bağlı Münbic Askeri Konseyi arasındaki anlaşmanın ardından, Suriye Ordusu Münbiç'teki köylerin yönetimi ve savunmasını devralmaya başladı.

Köyleri Esed rejimine teslim ettiler

Türkiye'nin, YPG'nin Münbiç'ten çekilmesini istemesi ve TSK destekli ÖSO'nun Münbiç'e ilerlemesi üzerine Rusya'nın aracılığıyla SDG'nin kimi köyleri Esed rejimine devretmeyi kararlaştırılmıştı. Al-Masdar'da yer alan habere göre, Münbic Askeri Konseyi'ne bağlı silahlı güçler ve SDG köylerden ayrılırken, Rusya özel kuvvetleri ve Suriye Ordusu söz konusu köylerin yönetimi ve savunmasını devraldı. Devir işlemi kapsamında Münbiç'in Kur Huyuk, Kurt Veyran, El-Bughaz, Ebu Hayc ve Cubb El-Hamra köyleri Suriye ordusuna teslim edildi.

Rus askerin kolunda SDG arması

Haberde, köylerin Esed rejimine devredilmesi sırasında Rus özel birliklerine bağlı bir askerin koluna YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin armasına taktığı görüldü.

    Daha önce de Suriye'de bulunan ABD özel birliklerindeki bazı askerler kollarına YPG arması takmış ve bu Türkiye ile Amerika arasında gerileme yol açmıştı.

DHA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri