Ramazan Bayramı namazı kaç rekattır? Bayram Namazı nasıl kılınır?

25 Haziran 2017 Pazar sabahı itibari ile Ramazan Ayı sona eriyor ve Ramazan Bayramı'nın ilk gününe erişiliyor. Ramazan Bayramı namazı ise 3 gün sürecek Bayram'ın ilk günü kılınır. Peki Ramazan Bayramı namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat?

Ramazan Bayramı Namazı'nın kılınışı, 25 Haziran Pazar sabahı kılınacak Bayram Namazı öncesi Milyonlarca vatandaşın merak konusu olmuş durumda. Üç Aylar'ın ve 11 Ayın Sultanı Ramazan'ın bitişini ifade eden Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevinci, yurt genelinde Ramazan Bayramı için Camilere akın edecek olan Vatandaşlarca paylaşılacak. Ramazan Bayramı Namazı kaç rekattır? Ramazan Bayramı namazı nasıl kılınır? Bayram Namazı'na nasıl niyet edilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Bayram Namazı kaç rekattır?

2017 Ramazan Bayramı Namazı yurt genelindeki binlerce Cami'de eda edildikten sonra başlayacak. Ramazan Bayramı Namazı'nın ayrı bir vakti vardır ve her il için değişim göstermektedir.

Ramazan Bayramı Namazı 2 rekat olarak kılınmaktadır. 2. Rekat'ta Selam verilmesinin ardından Ramazan Bayramı Hutbesi okunur.

Bayram Namazı nasıl kılınır?

Ramazan Bayram Namazı'nın kılınışı da yine merak edilen konulardan biri. Her ne kadar İmam, namazın kılınışını namazdan önce anlatsa da, emin olmak isteyenler Ramazan Bayramı namazı öncesi bayram namazı nasıl kılınacak? sorusuna yanıt arıyor. İşte Bayram Namazı anlatımı;

İmam, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. Cemaat de aynı şekilde tekbir getirip ellerini bağlar. İmam ve cemaat içlerinden "Sübhâneke" duasını okur. Sonra İmam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Sonra aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha alınır ve eller yine yana bırakılır. Üçüncü kere "Allâhü ekber" diyerek tekbir alınır ve bu sefer eller bağlanır. Tekbirler arasında üç defa "sübhanellâhi’l-azîm" diyecek kadar beklenir. Bundan sonra cemaat susup bekler. İmam, gizlice eûzü-besmele çeker, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur, sonra rükû ve secdeler yapılır ve ikinci rekâta kalkılır.

İkinci rekâtta imam, gizlice besmele çeker, "Fatiha" ve "zamm-ı sûre"yi yine sesli olarak okur. Ardından imam ve cemaat, "Allâhü ekber" diyerek tekbir alır, eller kulaklar hizasına kadar kaldırılıp yana bırakılır. Peşinden aynı şekilde "Allâhü ekber" diyerek bir tekbir daha getirilip eller yine yana bırakılır. Sonra aynı şekilde üçüncü bir tekbir daha alınır ve eller yine yana salınır. İlk rekâtta olduğu gibi ikinci rekâtta da tekbirler arasında üç defa "sübhânellahi’l-azîm" diyecek kadar beklenir. Üçüncü tekbirin akabinde "Allâhü ekber" diyerek rükûa varılır. Tıpkı birinci rekâtta olduğu gibi rükû ve secdeler tamamlanır. İkinci secdeden sonra oturulur. "Tahiyyât", "Salli" "Bârik", "Rabbenâ âtinâ" ve "Rabbena’ğfirlî" duaları okunur. Sağa ve sola selam verilerek namazdan çıkılır.

Bayram Namazı'na nasıl niyet edilir?

Ramazan Bayramı Namazı'nın Niyeti, 25 Haziran'da Camilere akın edecek vatandaşların bir diğer merak ettiği soru. Namazın niyeti her ne kadar imam tarafından anlatılsa da, öncesinde de bilmekte fayda bulunmaktadır. Bayram Namazı'na şu şekilde niyet edilir;

"Niyet ettim Allah rızası için Bayramı namazını kılmaya, uydum imama"

Risale Haber

 

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bilgi Bankası Haberleri