Perakende tasarısı yine ertelendi

Hal Kayıt Sistemi’nin tam olarak uygulanmasına ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, perakende ticaretin düzenlenmesine ilişkin kanun tasarısı üzerinde iki yıl çalıştıklarını ifade ederek, “Tasarı taslağına dönüştür

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda da iki kere müzakere ettik. Başbakanlığa sevk ettik. Bakanlar Kurulu’nun gündemine gelir ve Meclis’e indirilmesini sağlarız.” dedi. Yıl sonu itibarıyla tasarının yasalaşmasını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Yazıcı,  yasanın perakendenin bütününü düzenlediğini ve orta yolun bulunduğunu belirtti. Düzenlemenin sonbaharda Meclis’e gelmesi planlanıyor.

    Hal Kayıt Sistemi’ne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, ürün künyesinin devreye sokulduğunu belirterek, “Komisyoncular domates alacaksa nerede üretildiğini, kalitesinin ne olduğunu benzer ürünün değişik yerdeki fiyatını görebilecek. Hiç kimse domatesini Ayaş domatesi diye satamayacak. Muzunu Anamur muzu diye satamayacak.” dedi. Yazıcı, halk arasında dolandırıcıları tarif eden ‘tokatlayıcı’ tabiri olduğunu hatırlatarak yeni düzenleme ile üreticinin dolandırılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Zaman

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Ekonomi Haberleri