Pastane poğaçası yemeden önce bir kez daha düşünün!

Mideden kalp ve damar hastalıklarına kadar birçok şeye zararı dokunan poğaçalar her ne kadar masum gözükse de vücut sağlığı için çok tehlikeli bir besin

Rutin olarak sabahların en pratik kahvaltı alternatiflerinden biri olan poğaça, hem kolay ulaşılabilirliği hem de tüketimi basit ve zahmetsiz olduğu için sıklıkla tüketiyoruz. İşe veya okula geç kalmak ve kahvaltıyla vakit kaybetmek istemediğimiz için sürekli tükettiğimiz bu poğaçalar aslında zehir barındırıyor.

İçinde kilolarca margarinin kullanıldığı bu hamur işi çeşitlerinden biri olan poğaçanın vücudumuz için zararlarını duyunca bir daha yemek istemeyeceksiniz.

Pastane poğaçalarının yapımında kullanılan kilo kilo margarinler, un ve tuz gibi birçok madde vücudumuzun mekanizmasını bozabilecek cinsten. İçinde barındığı maddelerle kalp ve damar hastalıklarını tetikleyen poğaça bağırsakları da bir hayli bozuyor ve sindirim sistemine zararları oldukça fazla.

Bol miktarda margarin kullanılan poğaçalar, kalp ve damar sağlığı açısından ölümcül bir rol üstleniyor. Sık tüketilen poğaçalar, bağırsak sisteminin yavaşlamasını sağlayarak tuvalet sorununu da beraberinde getiriyor.

MİDESİ HASSAS OLANLAR DİKKAT!

Türkiye'de yer alan haberde içinde zararlı madde olan margarini bulundurması kötü kolesterolün de yükselmesine neden olduğu gibi maya ve yanlış fermantasyon sonucu yapılan poğaçalar, mide rahatsızlığı olanlar için çok daha zararlı çünkü ağrılara neden oluyor.

KİLO ALDIRIYOR

Ayrıca yanma hissi ve sancılara neden olan poğaça, mide için rahatsız edici olabilmektedir. Bir adet poğaçada 450 kalori bulunması sebebiyle kilo alınmasında sıkı bir rol oynamaktadır.

Yapılan araştırmalara göre içinde kullanılan kilo kilo margarin nedeniyle 2 ay boyunca düzenli tüketildiğinde 2.5 kilo aldırıyor.

Uzmanlar tereyağı ile yapılan poğaçaları tavsiye ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Sağlık Haberleri