Okullarda 'OHAL' tedbirleri olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, bir dizi önlem daha aldı. Hazırlanan genelgedeki en önemli başlık; Okullardan dışarıya bilgi aktarımının önüne geçmek. Artık okul personelinin, mesai saatleri dışında, binaya giriş-çıkış yapması yasak

19 Eylül'de zil çalacak, öğrenciler dersbaşı yapacak. Okulların açılmasından önce Milli Eğitim Bakanlığı düğmeye bastı. Okullarda, Fetullahçı Terör örgütüne karşı güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı..

Kanlı darbe girişimini ardından FETÖ'nün eğitim gücü kırıldı. Kırıldı kırılmasına ancak Milli Eğitim Bakanlığı işi şansa bırakmak istemiyor. Bu sebeple güvenlik önlemeleri terör ve sabotaj ihtimaline karşı en üst seviyeye cıkarıldı. Okulların çevresi bundan böyle uzun duvarlar ve tel örgülerle kaplanacak.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı "Okullarda güvenlik önlemlerini" içeren bir genelge yayınladı. Genelgenin amacı belge sızdırılmasını önlemek.

Terör örgütü üyelerinin insanları çocuklar üzerinden fişlediği, kimlik bilgilerine rahatca ulaştığı ortaya cıktı. Bu sebeple okul personelinin mesai saatleri dışında okullara giriş çıkıiş yapmaları yasak olağanüstü durumlarda ise hem birim şeflerine hem de okullardaki güvenlik birimlerine bilgilendirme yapılacak

Okullar ve resmi kurumlarda yapılacak tadilat işleri de kayıt altına alınacak. Bundan böyle okulların içine araç giriş çıkısına da izin verilmeyecek, servisler belirlenen yerlerde öğrencileri indirecek. Bir başka detaysa okullara elektrik, su, doğalgaz gibi tamirat işleri için gelen personel de içeriye giriş çıkıslarda çantaları aranacak tadilat sırasında ise başında bir okul personeli görev nöbet tutacak.
.

 

A Haber

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri