Okul okul geziyorum deist bir öğrenci görmedim!

Ali Erkan Kavaklı: O gazetenin çarpıtması ve siyasilerin açıklamalarına kadar deist kelimesini duymadım, görmedim

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Ali Erkan Kavaklı, "Ülkemizi il il, okul okul geziyorum. Cumhuriyet gazetesinin çarpıtması ve siyasilerin açıklamalarına kadar deist kelimesini duymadım, görmedim" dedi.

Davranışlarına göre Müslümanlar için "dindar, dine lakayt, iki cami arasında beynamaz" gibi kavramlar kullanıldığını belirten Kavaklı, Yeni Akit'teki yazısında, "Müslüman deist olmaz. Müslümanlar olsa olsa günahkâr, kusurlu, mücrim olur. Müslümanların dini vazifelerini yerine getirmemesi nefsine mağlup olmasından, şeytanı ile başa çıkamamasından, bilgisizliğinden kaynaklanır.  Ülkemizi il il, okul okul geziyorum. Cumhuriyet gazetesinin çarpıtması ve siyasilerin açıklamalarına kadar deist kelimesini duymadım. İmam hatip liselerinde deist öğretmen, öğrenci görmedim" ifadelerini kullandı.

İmanı zayıf olan, davranışlarını İslam dininin doğrularına uyduramayan çok kişi bulunduğuna değinen Kavaklı, "Müslüman günah işleyebilir ama bununla övünmez, Allah bana karışamaz filan küstahlığında bulunmaz. Günah işleyen tevbe eder, ümit ederiz, Allah samimi tevbe edenleri affeder" dedi.

Deizm'in Hıristiyanlarla ilgili bir durum olduğuna dikkat çeken Kavaklı, yazısını şöyle sürdürdü:

"Avrupa’da Allah’a inanan fakat papazların anlattığı “teslis” inancını kabul etmeyen Hıristiyanlar gördüm. Hıristiyanlığın kaynakları sağlam değil, elimizdeki İnciller Hz. İsa’dan 200 sene sonra yazılmış. İlk yazılan İnciller Yunanca. Teslis, akla ve mantığa aykırı bir inanç sistemi. Hz. İsa’nın hem Allah’ın oğlu hem Allah hem peygamber olarak nitelenmesi makul değil. Bunu papazlar da kabul ederler. Almanya’da bir papazla sohbet ederken, İslam makul ve fen ilimleri ile barışık bir din dediğim zaman papaz arkadaş, aynı şeyi ben Hıristiyanlık için söyleyemem, demişti.

Papanın yanılmazlığı, yeryüzünde İsa’yı yani Tanrı’yı temsil etmesi, günahkârların papazlar tarafından affedilmesi hem makul değil hem İslam inancı ile bağdaşmaz.

İki din arasında esaslı farklılıklar var, Batı kavramları ile Müslümanların durumun ele almak kalburla su taşımaktır.  Ülkemizde olmayan “deistleri” bahane ederek imam hatipleri karalamaya kalkışmak abesle iştigaldir. 

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri