Nükleer karar yıl sonu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ikinci nükleer güç santraliyle ilgili kararın yıl sonuna kadar verileceğini söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santralinde (NGS) görev yapmak üzere Rusya'ya nükleer mühendislik eğitimine gidecek 75 öğrenciyi bakanlık toplantı salonunda kabul etti.

KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR

Burada konuşan Yıldız, ikinci nükleer güç santraliyle ilgili kararın yıl sonuna kadar verileceğini bildirerek, 'Nükleer güç santraliyle enerjide dışa bağımlılığımız artmayacak aksine azalacak. Bunun her türlü mühendislik hesaplarını isteyene sunabiliriz' dedi. Türkiye'nin dünyanın üzerinde, enerji sektörünün ise Türkiye'nin üzerinde büyüdüğüne dikkati çeken Yıldız, 'Türkiye'de enerji sektörü yüzde 7-8'ler civarında bir büyüme yaşarken, AB ülkelerinde yüzde 0,5 küçülme yaşandı. Biz bundan dolayı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veriyoruz. Anlaşmaya yakıt da dahil olduğu için ve nükleeri doğalgaz santrallerinin yerine ikame etmeyi planladığımız için, nükleer güç santralin Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını artırmayacak, aksine azaltacak. Nükleer santraller konusundaki kararlılığımız devam ediyor" dedi.

Sultan II. Abdülhamit'in haritasını dikkate alıyoruz

Bakan Yıldız, Abdülhamit Han tarafından hazırlatılan petrol haritasıyla ilgili soru üzerine, haritanın gerçek olduğunu, Sultan Abdülhamit'i haritayı bedelini kendi cebinden ödeyerek hazırlattığını söyledi. Yıldız '1901'de Alman ve Türk mühendislerce hazırlatılan haritada Basra ve Hazar zonu var. Bizim çalışmalarımızda da benzer sonuçlar çıkıyor. Bu alanları dikkate alıyoruz.' dedi.

Yeni Şafak

Ekonomi Haberleri