Netanyahu'dan gerilimi tırmandıracak Kudüs açıklaması

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD'nin, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini bu yıl içinde Kudüs'e taşıyacağını ileri sürdü.

İsrail Haaretz gazetesinin haberine göre, Benjamin Netanyahu açıklamayı, resmi ziyaret için bulunduğu Hindistan'da, beraberindeki gazetecilere yaptı.

Netanyahu, Tel Aviv'deki Amerikan büyükelçilik binasının 2018 içerisinde Kudüs'e taşınacağını söyledi. 

Netanyahu, Başkan Donald Trump'ın daha önce hiç izlenmeyen yeni bir politika yürürlüğe koyduğunu, elçiliği taşıma kararının da bu politikanın bir parçası olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı, İran'la nükleer anlaşmanın iptali ve Washington'ın Filistinli mülteciler için yapacağı 65 milyon dolarlık yardımı ertelemesinin de Trump'ın yeni politikasının birer parçası olduğunu anlattı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık 2017'de düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: TRT Haber

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri