Müslüman Öğrenci 11 Eylül hikayesi ile ödül kazandı

Amerikalı Lise öğrencisi Adam Mohsen-Breen,princeton’da yapılan ve 1.000 dolar ödüllü ırklar arasın diyalog (race relations) ödülünü kazanmaya layık görüldü

Tercüme: Ömer Çiftçi-RisaleHaber

Amerika’nın New Jersey eyaletinde bulunan ve Üniversitesi ile meşhur Princeton şehrinde yapılan Irklar arası diyalog ödülünün sahibi Müslüman lise öğrencisi Adam Mohsen-Breen oldu.

11 Eylül ikiz kuleler saldırısından sonra üç Müslüman Amerikalı gencin yaşadıkları ile ilgili hikayeleri ile bu ödüle layık görülen Mohsen-Breen, 11 Eylül olaylarının Müslüman Amerika gençliği üzerinde yaptığı sosyo kültürel ve psikolojik etkileri kitaplarında anlattığını söyledi. 

Yazdığı üç hikaye kitabının adları sırasıyla şu şekilde;
1.Dede’nin yemini (Grandfather’s promise)
2.Laila ve Gabe
3.Ve Tarık’ın dersi (And Tarek’s Lesson)

Kübalı bir baba ve Mısırlı bir annenin oğlu olan Müslüman lise öğrencisi Adam Mohsen-Breen, Tribune dergisine verdiği röportajda; "Hikayelerimde farklı çevrelerden Müslüman gençlerin 11 Eylül saldırılarından sonra toplumda yaşadığı baskıları ve ayrımcılık yüzünden yaşadıkları travmaları yansıttım. 11 Eylül başta Amerikalı Müslümanlar olmak üzere tüm Dünya Müslümanları açısından bir dönüm noktası oldu” ifadelerini kullandı.

17 yaşını yeni dolduran Mohsen-Breen, yeni hikayeler yazacağını ve Amerikalı Müslüman gençlerin yaşantılarına daha çok eğileceğini söyledi. Princeton üniversitesinin sponsor olduğu ödülü kazanan Adam Mohsen-Breen, aldığı ödülü de eğitiminde kullanacağını sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Özel Haberleri