Müslüman kadının şahsiyeti

Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği panelin ayrıntıları...

Milli ve manevi değerlerine bağlı köklü bir sivil toplum kuruluşu olan Anadolu Gençlik Derneği Müslüman Kadının Şahsiyeti programının ikincisini mart ayı içersinde gerçekleştirecek.

Geleneksel hale gelen birçok çalışması gibi Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen bu program 20 Mart 2010 cumartesi günü Eminönü Halk Eğitim merkezinde gerçekleşecek.
“Müslüman Kadının Şahsiyeti” konulu panel ile “Günümüzde Müslüman Kadının Ortaya Koyması Gereken Kimlik Ne Olmalıdır?” sorusunu soran AGD İstanbul Hanımlar komisyonu; toplumun kadın eli ile inşâsının ilk adımı olarak görmekte bu düşüncenin beslenmesini amaçlıyor.

Kadın, toplumu oluşturan en büyük dinamiklerden biri. Toplumun mayasını oluşturan kadının bozulması ailenin, neslin insanlığın ve geleceğin bozulması demek. Manevi değerlerine, tarihine, özüne yabancılaşan kadının içinde bulunduğu buhranların, şaşkınlığın kısacası kimliksiz olmanın getirdiği çöküntü; toplumun tümüne yansıyor. Özlediğimiz; milli ve manevi değerlerine bağlı, şahsiyetli, imanlı, şuurlu topluma ulaşmak için, önce ahlak ve maneviyat düsturu içerisinde kadının bilinçlendirilmesine şiddetle ihtiyaç var. İşte bu hedeflere ulaşma yolunda Müslüman bir kadının taşıması gereken özellikleri konuşulup tartışılacak.

İşte panel programı:

“Müslüman Kadının Şahsiyeti Sempozyumu”
“Günümüzde Müslüman Kadının Ortaya Koyması Gereken Kimlik Ne Olmalıdır?”

Tarih: 20 Mart 2010
Salon: Eminönü Halk Eğitim Merkezi
Saat: 13.00
Oturum Başkanı: Sevgi Kurtulmuş
Oturum Konuşmacıları Ve Konuları

1. Müslüman Kadın şahsiyeti (kimliği) Nasıl Olmalı? Canan Bezirgan

2. Modern Müslüman kadınların zaafları ve çözüm yolları Ayşe Müzeyyen Taşcı

3. Müslüman kadın şahsiyetine örnek kadın: HZ. Fatıma Necla Saydam

4. Batının kadın çıkmazı ve islamın kadını şereflendirmesi – Rabi Cristina

Time Türk

Ajanda Haberleri