Muharrem Ayı orucu hangi günler tutulmalı? Muharrem Ayı orucunu ne zaman tutmalıyız?

2016 yılında 2 Ekim'de başlayan Muharrem Ayı içerisindeyiz. Bu mübarek ayın faziletlerini kaçırmak istemeyen Müslüman halkımız ise Muharrem Orucu'nun hangi günler tutulacağını ve oruca nasıl niyet edileceğini merak ediyor.

02 Ekim 2016 tarihinde Hicri Yılbaşı ile Muharrem Ayı devam ediyor. Müslümanların en kutsal 4 ay'ından biri olan Muharrem Ayı içinde yapılacak en önemli ibadetlerden biri de oruç ibadetidir. Muharrem Ayı içinde tutulan oruç'un faziletleri hadislerle de belirtilmiştir. Peki Muharrem Ayı içinde hangi günler oruç tutulmalıdır? Muharrem Ayı orucuna nasıl niyet edilmelidir?

Muharrem Orucu Hangi günler tutulmalıdır?

Muharrem Ayı'nda oruç tutmak, bu ay içerisinde yapılacak en önemli ibadetlerden biridir. Bu konudaki hadisler ise şu şekildedir;

Ramazan orucundan sonra, tutulan oruçların en faziletlisi Allah'a izafet ile şereflendirilen Muharrem ayındaki oruçtur."  Diğer hadislerde, Muharrem ayının onuncu gününe rastlayan ve pek çok önemli olayın cereyan ettiği "Aşûra günü'nde tutulan orucun, bir yıl önce işlenen hata ve günahların bağışlanmasına vesile olacağı müjdelenmiştir"

"Her kim Zilhicce ayının son gününde ve Muharrem ayının ilk gününde oruç tutarsa o kimse, geçmiş seneyi oruçla tamamlamış ve gelecek seneye oruçla başlamış olur. Allâh-u Te'âlâ tutmuş olduğu bu orucu, elli senelik günahına keffaret kılar (tutmuş olduğu bu oruç sebebi ile elli senelik günahı bağışlanır.)"

Hadislerle anlaşılacağı üzere Muharrem Ayı'nın 9. 10. ve 11. gününde oruç tutmak faziletlidir.

Bu günler dışında, Muharrem Ayı içinde Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri oruç tutmak da bir o kadar faziletlidir.

Muharrem Ayı içinde oruç tutmanın usulü ise Ramazan Ayı ile aynıdır. Ramazan Ayı'nda oruca nasıl niyet edilirse o şekilde niyet edilebilir.

Risalehaber.com

 

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Özel Haberleri