Mısır ordusunda Mübarek tartışması

ABD yönetiminden üst düzeyde bir yetkili, Mısır ordusunun, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e, protestocuların taleplerinin daha fazlasının karşılanması konusunda baskı yapıp yapmamayı tartıştığını ileri sürdü.

Başkan Barack Obama yönetiminden, adı açıklanmayan yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada, ''Mübarek yanlısı ve karşıtlarının çatışmaları, Mısır ordusunun Mübarek'e ek adımlar atmaya ihtiyaç olup olduğuna dair baskı yapmasına yol açabilir'' dedi.

Mübarek'in kendi yakın çevresinde de tartışma olduğunu ifade eden yetkili, ''Devlet Başkanı Mübarek'in yakın çevresinde, (protestocuların taleplerinin karşılanması konusunda) belirli adımlar attıkları, ancak yeteri kadar adım atılmadığı veya bu adımların yeteri kadar hızlı atılmadığı sorunu veya olgusuna ilişkin bir tartışmanın yapılmakta olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Haber 7

Güncel Haberleri