Yayınlanan bildiride "Mübarek'in geçiş planını destekliyoruz" açıklaması yapıldı. Askeri Yüksek Konsey Devlet Başkanlığı seçimi için net bir tarih vermedi. Öte yandan Cuma namazı sonrası Tahrir meydanın çok büyük bir gösteriye sahne olması bekleniyor.
Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nin bugün sabah saatlerinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi.
SEÇİM İÇİN TARİH VERİLMEDİ
Toplantının ardından yapılan açıklamada, dün Mübarek'in de dediği gibi sıkıyönetimin "mevcut şartlar sona erdikten sonra" kaldırılacağı ifade edilirken, bu yıl içerisinde adil bir seçimin gerçekleştirileceği taahhünde bulunuldu. Mübarek'in devir planına destek veren ordu, verilen reform sözlerinin de garantörü olarak hareket edeceklerini belirtti.
MÜBAREK NE DEMİŞTİ?
Dünyayı ve kendi halkını ters köşeye yatırarak koltuğunu bırakmayan Mübarek, ordunun desteğiyle moral buldu... Bilindiği gibi Mübarek, "iktidarın devir sürecinin başladığını, bu sürecin Eylül'e kadar devam edeceğini" ifade etmişti.
BAŞKANLIK SARAYI ÖNÜNDE EYLEM
Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen küçük bir grup, başkanlık sarayı önünde gösteri yaptı. Görgü tanıklarının verdikleri bilgiye göre, protestocular Mübarek aleyhine slogan atarken, ordu göstericilere müdahale etmedi. Göstericiler, Mübarek'in gitmesinin talep edildiği bir pankartı da saray girişindeki tellere astılar.
ASKERLER SUBAYLARA KATILIYOR
Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in 30 yıllık iktidarına karşı gösteriler sürerken, silahlı kuvvetlerden orta kademede 15 subay Mübarak'e karşı halk hareketine katıldı.
Cuma sabah namazından hemen sonra telefonla Reuters ajansına açıklamada bulunan Binbaşı Ahmed Ali Şuman, "Silahlı kuvvetlerin halkla dayanışma hareketi başlamıştır" dedi.
Başkent Kahire'nin Tahrir Meydanı'ndaki gösteride dün gece halka hitap eden Ali Şuman, "rütbeleri yüzbaşı ile yarbay arasında 15 subay halk hareketine katıldı" diyerek, silahını orduya teslim ettiğini de bildirdi.
Şuman, harekete katılan diğer subayların da cuma namazından sonra halkla konuşacağını belirtti. Tahrir Meydanı'nın batı girişini korumakla görevlendirildiğini belirten Şuman, diğer subayları da Mübarek karşıtı gösterilere katılma çağrısı yaptığını belirtti.
İnternethaber