Mahkemede konuştukça dışarıdakiler bana saldırıyor

Birinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, Alparslan Arslan ile tanışmadan çok önce emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü tanıdığını belirtti.

Ancak bu samimiyetin derecesi hakkında bilgi vermekten kaçındı. Hakimin "Bu dosya sizin açıklamalarınız sayesinde buraya geldi." diyerek konuşması yönünde ısrar etmesi üzerine Yıldırım, şunları söyledi: "Ben konuştukça, aydınlatmaya çalıştıkça dışarıdakiler bana saldırıyor. Ertesi gün Baykal bana saldırıyor. Devlet seyirci kalıyor. Ben savundukça vatan hainiymiş gibi saldıran saldırana."

Danıştay ve Cumhuriyet Gaze-tesi'ne yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen 1. Ergenekon davasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 131. duruşmasında tutuklu sanık Osman Yıldırım'ın çapraz sorgusu tamamlandı. Yıldırım'ın 12 Kasım'da başlayan çapraz sorgusu 9 oturumda tamamlanırken dava kapsamında en uzun süren çapraz sorgu oldu. Yıldırım, bir soru üzerine Ankara'da cezaevindeyken Alparslan Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan ile avukat Teoman Ekşioğlu'nun kendi isteği üzerine ziyaretine geldiğini belirtti. Ekşioğlu'nun, dini motifli savunma yapmasını istediğini anlattı: "Ekşioğlu bana, Muzaffer Tekin'in selamını getirdiğini söyledi. Savunmamı inceledi. Vatan sevgisi üzerine kurulu savunmamı değiştirerek dini motifli bir savunma yapmamı istedi."

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Yıldırım'dan dava kapsamında yargılanan Muzaffer Tekin, Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu bazı sanıkları ne zamandan itibaren ve nasıl tanıdığını açıklamasını istedi. Yıldırım, Tekin'i Arslan'ın tanıştırmadığını, Tekin'i 1993'ten itibaren tanıdığını kaydetti.

Arslan ile tanışmadan çok önce emekli Tuğg. Veli Küçük'ü tanıdığını belirten Yıldırım, Şengün'ün "Samimiyetiniz, birlikteliğiniz nedir?" sorusuna cevap vermek istemediğini kaydetti. Şengün'ün daha önceki savcılık beyanlarını hatırlatması üzerine Yıldırım, şunları söyledi: "Şimdilik konuşmayacağım diyorum. Alparslan Arslan yargıca saldırdı, onu eleştiren yok, savunuyorlar. Benim bu saldırıyla alakam yok diyorum, herkes bana saldırıyor. (Önlemini al, ülke kaosa sürüklenmesin) diyorum. İyilik yaparken kötü oluyorum."

Yıldırım, bir soru üzerine Cumhuriyet Gazetesi'ne 2 bombayı kendisinin attırdığını tekrar ederek, bunu parasal olarak tahsilat amacıyla yaptığını, ortakları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle bu işin teklif edildiğini algıladığını kaydetti. Şengün'ün "Başka sebebi yok mu?" sorusuna Yıldırım, "Benim açımdan yok. Onların siyasi amacı varsa var." karşılığını verdi. Şengün, bombalama için 500 bin dolar teklif edildiğini hatırlatarak, bu teklif sırasında Arslan'ın arabulucu olup olmadığını sordu. Yıldırım, Arslan'ın arabulucu olmadığını, teklif eden kişilerle fikirsel birlikteliği bulunduğunu öne sürdü. Bu işi verenlerin amaçlarını dürüst bir şekilde söylemediklerini vurgulayan Yıldırım, "Onlara yolunuza gidin derdim. Kendileri beni başlarına bela etti. İtiraz edince de saldırıyorlar." dedi.

ARSLAN YİNE TAŞKINLIK YAPTI

Bu arada söz alan tutuklu sanık Alparslan Arslan, Küçük'ü hayatında hiç görmediğini söyledi. Duruşmada çapraz sorgusu tamamlanan Yıldırım, sanıkların bulunduğu bölüme oturtuldu. Bu sırada ayağa kalkan Arslan, Yıldırım'ın bulunduğu bölüme doğru yürümek istedi. Askerler tarafından müdahale edilen Arslan, yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Arslan, Şengün'ün "Yavaş yavaş dışarı çıkarın" uyarısı üzerine salondan çıkarıldı. Şengün, tutanağa, "Arslan taşkınlıklar yapması sebebiyle dışarı çıkartıldı." şeklinde yazdırdı.
Zaman

Güncel Haberleri