Lübnan'daki Suriyeli sayısı azalıyor

Lübnan Sosyal İlişkiler Bakanı Reşit Derbas, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (BMMYK) kayıt yaptıran Suriyeli sayısının ekim ayında düştüğünü belirtti.

Lübnan basınında yer alan habere göre, Derbas, BMMYK'ya kayıt için başvuran Suriyeli sayısındaki 4 bin kişilik azalmanın, hükümetin daha fazla sığınmacı kabul etmeme kararıyla ilgisi olmadığını ifade etti.
 
Derbas ayrıca hükümetin geçen ay aldığı sığınmacılarla ilgili kararın "tam olarak" uygulanmadığını kaydetti.
 
Öte yandan BMMYK Lübnan temsilcisi Ninette Kelley, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sığınmacı sayısındaki düşüşün "sıkı şekilde uygulanmaya başlayan engelleyici sınır politikalarından" kaynaklandığını dile getirdi.
 
Sosyal İşler Bakanlığı, ekim ayında, daha fazla Suriyeli sığınmacı kabul etmeyeceklerini duyurmuş, hükümet de sadece "insani sebeplerle" istisnai durumlarda ülkeye sığınmak isteyen az sayıda sığınmacıya izin verilebileceği yönünde karar aldıklarını açıklamıştı.
 
Suriye'deki Mart 2011'den bu yana süren iç savaştan en çok etkilenen ülkelerden biri olan Lübnan'daki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı BM rakamlarına göre 1 milyonun üzerinde. Lübnan makamlarına göre ise bu sayı çoktan 1 milyon 700 bini buldu.
 
aa

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri