Libya: Koalisyon güçleri 100 sivili öldürdü

Libya hükümeti, koalisyon güçlerinin beş günkü hava saldırılarında ölenlerin sayısının yaklaşık 100'ü bulduğunu açıkladı.

 

Hükümet sözcülerinden Musa İbrahim, ayrıca Batılı koalisyon güçlerinin bugün ilerleyen saatlerde Libya'nın telekomünikasyon altyapısına saldırı planladığını düşündüklerini, bu yönde istihbarat aldıklarını söyledi.

Böyle bir saldırının düzenlenmesi durumunda, bunun gayri ahlaki ve gayri meşru olacağını çünkü bu yapıların sivil hedefler olduğunu ifade eden İbrahim, Batılı hükümetleri de isyancıların tarafında savaşmakla suçladı.

Hükümet sözcüsü, "Biz sözümüzü tuttuk. Ateşkesi uyguluyoruz. Biz sadece, tabii ki hakkımız olan, hava saldırılarına yanıt veriyoruz ve doğudaki isyancılar ise hava harekatı himayesinde ordumuza saldırıyor" dedi.

BM'nin uçuşa yasak bölge ilanını uygulama gerekçesiyle Libya'ya harekat düzenleyen Batılı ülkelerin askeri yetkilileri ise hava saldırılarında sivil kayıplar olduğunu yalanlıyor.

Haber7

Güncel Haberleri