Musa Özyürek'in haberi:
Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Milli Eğitim Bakanlığı Yayımlar Daire Başkanlığı'nın gönderdiği bildiriyle okullardaki kâğıt ürünlerinin geri dönüşüm kapsamında değerlendirilmesi, bundan elde edilecek olan gelirlerle de öğrencilerin eğitim giderlerinde kullanılmak üzere okullara olarak dağıtılmasının istendiğini açıkladı.
Ayata, bu kapsamda Kayseri'de 2008/2009 öğretim yılı sonunda 703 bin 920 kilogram kullanılmış kâğıt toplandığını ve bunların geri dönüşümünden 123 bin 186 TL gelir elde edildiğini bildirdi.
Gelirden, yükleme-boşaltma işçilik bedeli ve taşıma işini yapan araçların yakıt bedeli olarak toplam 18 bin 477 TL gider düşüldüğünü kaydeden Ayata, kalan 104 bin 708 TL'nin kampanyaya katılan okulların okul-aile birliği hesaplarına aktarılmak üzere ilçe milli eğitim müdürlüklerinin banka hesaplarına aktarıldığını söyledi.
Türkiye'de kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması, öğrencilerde çevre bilinci ve duyarlılığı ile tasarruf bilincinin kazandırılması amacıyla bu tür çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan Ayata, "Kullanılmış ders kitapları, defterler ve atık kâğıtların toplanarak ekonomiye kazandırılmasına destek veren öğrencilerin, velilerin ve tüm eğitim çalışanlarının duyarlılığının devam etmesini istiyoruz." diye konuştu.
Ayata, atık kâğıt ürünleri toplama kampanyasının okullara, öğrencilere, yeşili koruma adına çevreye ve geri dönüşüm olarak ekonomiye de faydalı olduğunu dile getirdi.