Köylüler, Sudan’da su kuyusu açtı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Müstecep köyünde yaşayan köylüler, topladıkları yardımlarla Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Sudan’da su kuyusu açtı.

Sudan’ın Darfur eyaletinin Myala kasabasında açılan su kuyusuna katkı yapan köylülere, köy kahvesinde Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri tarafından Kimse Yok Mu hakkında bilgiler verilerek açılan su kuyusu ile ilgili sunum yapıldı. Yapılan sunum ve bilgilendirmelerin ardından köy muhtarına, su kuyusunun resimleri verildi. Köylüler adına da teşekkür plaketi takdim edildi.

Köy halkı için büyük bir mutluluk olduğunu vurgulayan Müstecep Köyü Muhtarı Recep Kuzu, “Sudan’da açılan kuyudan ötürü köyümüz halkı adına Kimse Yok Mu Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. Bu amaçla köyümüzde gecesini gündüzüne katan arkadaşlarımız oldu, onlara da teşekkür ediyorum. Bizim köyümüz için büyük bir mutluluk bu. Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla açılan kuyunun Müstecep köyümüzün halkı için bir mutluluk olduğunu söylemek istiyorum. Vesile olan tüm köylüme teşekkür ediyorum.” dedi.

Köy halkından Ahmet Zorlu ise şu ifadeleri kullandı: “Yaptığımız yardımların yerini bulduğunu gördük. Çok gururlandık, yardımımızın boşa gitmediğini gördük. Allah sizlerden razı olsun. Daha nice nice Müslüman kardeşlerimize yardım etmeyi Cenab-ı Allah nasip kısmet eylesin.”

Kimse Yok Mu Derneği Trakya Bölge Temsilcisi Ahmet Yıldırım, binlerce kilometre uzaklıkta bir bardak suya muhtaç durumda olan insanlar olduğunu dile getirerek, "O kardeşlerimize buradan sevgi diliyle, oralara köprüler kurulması ve onlara yardım olarak ulaşılması bizleri memnun etti. Muhtar ağabey, Allah kabul etsin. Bizler oradaki mağdur insanlar adına sizlere çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Köy kahvehanesindeki belgelerin teslimine Kimse Yok Mu Derneği Trakya Bölge Temsilcisi Ahmet Yıldırım, Tekirdağ Köyleri Sağlık Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği (TEKKÖYDER) Genel Sekreteri Melih Gülseven, Müstecep Köyü muhtarı Recep Kuzu ve köylüler katıldı.

Cihan

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri