Konyalı şirketin geliştirdiği levha enerji tasarrufunu yüzde 40 artırdı

Peryum AŞ’nin geliştirdiği perlit levha, ısı ve ses yalıtımında performansı artırıyor. Levhanın kullanım ömrü ise binanın ömrü kadar.

İnşaat sektöründe yaklaşık 40 yıldır yalıtım malzemesi olarak kullanılan perlit madeni levha haline getirildi.

Konya merkezli Peryum AŞ, bugüne kadar çimentoya karıştırılarak kullanılan perliti, 4 milyon liralık Ar-Ge çalışmasıyla levha olarak üretmeyi başardı. Böylece perlitin yalıtım performansı da maksimum seviyeye ulaştırılarak yüzde 40’lık enerji tasarrufuna ulaşıldı. Hammaddesi perlitten esinlenerek ‘peryum’ ismi verilen yalıtım levhası, bin derece ısıya kadar yanmama özelliğine sahip. Peryum’un ısı yalıtımındaki yüksek performansının yanı sıra ses yalıtımı, dayanıklılık, doğal yapısı, kolay ve hızlı montajı, haşerelere karşı koyması gibi özellikleri bulunuyor. Peryum AŞ, bu özellikleriyle Mevlana Kalkınma Ajansı’nın İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı desteğini de almış. Peryum AŞ Genel Distribütörü Yusuf Sekitaş, yüzde yüz yerli olan yalıtım levhasının, piyasada bilinen ısı yalıtımın malzemelerinden yaklaşık iki kat daha verim sağladığını söyledi. Perlit madeninin bugüne kadar çimentoyla karıştırılıp sıva olarak kullanıldığını anlatan Sekitaş, madenin levha haline getirilmesinin ısı yalıtımında bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Duvara uygulanan sıvanın iki santimden daha kalın yapılamadığını anlatan Sekitaş, levha olarak ise bu kalınlığın 10 santimetreye kadar çıkarılabildiğini ifade etti.

    Sekitaş, peryum ismini verdikleri levhanın sıvanın üzerine yapıştırılarak kullanıldığını, bu levhalarının bina ömrü kadar dayanıklı olduğunu söyledi. Sekitaş, “Kışları sıcak havayı muhafaza etmesiyle doğalgaz kullanımında, yazları ise serin havayı muhafaza etmesiyle klima kullanımında yaklaşık yüzde 40 verim sağlıyor.” dedi. Yaklaşık bir yıl önce Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmasıyla başta Konya, Ankara, Bursa ve Antalya gibi illerde ilk uygulamaların yapıldığını aktaran Sekitaş, Pakistan ve Bangladeş’te fabrika açmayı planladıklarını ifade etti.

Zaman

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri