Konya eğitime yatırım yapıyor

3 katlı 8 derslik lise binası, "Eğitime yüzde yüz destek" kampanyası çerçevesinde İl Özel İdaresi'ne devredildi

İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde bulunan 72 öğrencilik yatılı pansiyonu ve 3 katlı 8 derslik lise binasını, "Eğitime yüzde yüz destek" kampanyası çerçevesinde İl Özel İdaresi'ne devretti.

İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde bulunan 72 öğrencilik yatılı pansiyonu ve 3 katlı 8 derslik lise binasının, 'Eğitime yüzde yüz destek' kampanyası çerçevesinde İl Özel İdaresi'ne devri düzenlenen törenle imzalandı. Konya Valiliği'ndeki protokol imza törenine, Vali Aydın Nezih Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Kutsi Öncü katıldı. Törende konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, 'Eğitime yüzde yüz destek kampanyasından sonra milletimiz etkin bir şekilde, eğitim yuvalarını milli eğitim teşkilatına kazandırılması için gayret saffettiler. Konya'da da neredeyse kullandığımız üç derslikten bir tanesini hayırseverler yaparak bize teslim etti. Hayırseverlerimizin desteği sadece derslik yapmakla sınırlı değil. Biliyorsunuz öğrenci yurtları yapıp teslim edenler var. Mevcut bir binasını milli eğitime bağışlayanlar var. Arsa, teknik donanım ve spor salonu bağışlayanlar var. Yani eğitimin her alanında hayırseverlerimiz bizim hizmetlerimizi desteklemeye devam ediyorlar. Cihanbeyli ilçemizde 72 öğrencinin barınabileceği kapasitede, bitmiş tamamlanmış bir öğrenci yurdunu hayırseverlerimiz bize bağışlıyor. Bağışlayan hayırseverimiz Cihanbeyli İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına Kutsi bey. Kendisi sağlık hizmetleri konusunda önemli işler yapmış bir arkadaşımız. Hem burada hem Cihanbeyli'de, çeşitli hayır hizmetlerinin de öncüsüdür kendisi. Onun için hem derneğe hem de kendisine teşekkür ediyoruz. Burada öğrencilerimizin huzur içinde eğitim alabileceklerini düşünüyoruz. Allah hayırseverlerden razı olsun' dedi.

30 YILI AŞKINDIR DERNEK BÜNYESİNDE HİZMET VERDİ

1996 yılında yurdun temelini attıklarını 1997 yılında da hizmete açtıklarını ifade eden Kutsi Öncü, 'Yurdumuz yaklaşık 30 yılı aşkındır dernek bünyesinde hizmet verdi. Yurdumuzda 1997 yılından bu yana milli eğitime 20 yıllığına işletmesini vermiştik. Bu süre içerisinde biz dernek olarak yine okulumuzla, yurdumuzla alakalı olduk. Milli eğitim ve derneğimizin gayreti ile bu zamana kadar geldik. Ancak, bu süreçten sonra bu kurumlar devletimizin bünyesinde daha iyi hizmetler yapacağına inandık' diye konuştu. Konuşmaların ardından yurt ve lise binasının devri protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre, Cihanbeyli ilçesi Karşıyaka Mahallesi Gölet Mevkii'nde bulunan parasız yatılı pansiyon ile aynı mevkide bulunan 3 katlı İHL binası ve arsasının, İHL olarak faaliyet göstermesi, parasız yatılı yurdunun yine İHL parasız yatılı pansiyonu olarak kullanılması, İmam Hatip Liselerinin kapatılması halinde bu liselerin müfredatını uygulayan okul türüne tahsis edilmesi şartıyla, Konya İl Özel idaresine devri ve tahsisi yapılabilecek.

Yeni Şafak

Güncel Haberleri