Kolera hastalığının pençesindeki Zimbabve'de ölü sayısı 20 oldu

Zimbabve Sağlık Bakanı Obadiah Moyo, başkent Harare’de kolera salgınından ölenlerin sayısının 20’ye yükselmesi üzerine kentte olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Zimbabve Sağlık Bakanı Obadiah Moyo, salgının başkentin Budiriro ve Glenview bölgelerinde kullanılan açık kuyulardaki sulara kanalizasyon sularının karışması sonrası meydana geldiğini belirtti.

Bakan ayrıca, kolera salgınının tespit edildiği bölgelerde et ve balık tüketiminin yasaklandığını belirterek, iki öğrencinin salgında ölenler arasında yer alması sebebiyle bölgedeki bazı okulların da tatil edildiğini vurguladı


Temiz su temin edilmesi çağrısı yapıldı

Öte yandan Zimbabwe, Budiriro ve Glenview bölgelerine temiz su temin edilmesi için Birleşmiş Milletler'den yardım talep etti.

Uluslararası Sağlık Örgütü Sözcüsü ise Zimbabve hükümetiyle kolera salgınının önlenmesi ve aşı programının uygulanması konusunda yakın çalıştıklarını açıkladı.

Başkent Harere Belediyesi, uzun yıllardır kentin bazı bölgelerine temiz su sağlamakta yetersiz kalıyor. Bölge halkı ise ihtiyacı olan suyu, açık kuyular ve yeraltı sularından temin etmeye çalışıyor.

Ülkedeki en büyük kolera salgını 2008'de yaşandı

Zimbabve, 2008'de 4 binden fazla insanın öldüğü ve 40 binin hastalandığı bir ekonomik kriz sırasında en büyük kolera salgınını yaşamıştı.

Kaynak: Reuters

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri