Kışlık odun ihtiyaçlarını Manavgat Irmağı'ndan çıkarıyorlar

Antalya Manavgat'ta sağanak yağış sonrası Manavgat Irmağı'nın getirdiği kütük ve büyük boy odun parçaları, kışın birçok vatandaşın yakacak ihtiyacını karşılıyor.

Vatandaşlar, odunları yakalamak için ip atıyor veya uzun çubuklarla kıyıya çekiyor.

Manavgat Irmağı'nda turistlere bot turu yaptıran bot turcusu Bilal Ersoy, suyun getirdiği kütük ve odun parçalarının bir kısmını yakalayarak kışın sobada yakacaklarını söyledi. Sağanak yağış sonrası Naras Çayı'ndan gelen su ile birlikte ırmakta su seviyesinin yükseldiğini belirten Ersoy, ırmakta çok sayıda kütük ve söğüt köklerinin akıntı ile geldiğini kaydetti. Irmak kenarında botçu arkadaşlarıyla birlikte bir tonun üzerinde odun topladıklarını anlatan Ersoy, "Irmaktan çok sayıda büyük boy odun parçası ve kütük çıktı. Kıyıya yakın bölgeden geçenlerin bir kısmını ip attık yakaladık. Büyük boy çubukları ırmağa uzatarak kütüklerin kıyıya gelmesi için çalışma yaptık. Kış sonuna kadar oduna para vermeyeceğiz." diye konuştu.

Bir otelde çalışan Ali Yıldız ise üç yıldır kışlık odun ihtiyacını ırmaktan karşıladığını söyledi. Sağanak yağış sonrası ırmaktan 2 tona yakın odun topladığını belirten Yıldız, sağanak yağış sonrası ırmaktan çok sayıda büyük boy kütüğün akıntıya kapılarak gittiğini söyledi. Yıldız, "Kütükler suyun ortasından gittiğinden yakalaması çok zor. Kıyıya yakın alanlarda kütükler daha kolay yakalanıyor. Üç yıldır oduna para vermiyorum, odun ihtiyacımı ırmaktan karşılıyorum." dedi.

Cihan

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri