Kayseri'de evler euro ile kiraya veriliyor

Gayrimenkul satış ve kira bedellerinin bir dönem Alman markı olarak istendiği Kayseri'de şimdilerde talepler euro cinsinden oluyor.

Ev kiralamak için yerel gazetelerdeki ilanları, emlakçılardaki duyuruları ve apartmanlara asılan dev kiralık ilanlarını takip eden ve ev sahiplerini arayan birçok kişi, kira bedeli olarak euro istenmesinden rahatsız oldu. Şehir merkezinde evlerin yüksek kiraları kadar 1 yıllık peşin istenmesi de vatandaşlan iyice zorluyor. Şehir merkezinde kira için istenilen bedel ise 2 ila 4 bin euro arasında değişiyor. Şehir merkezine biraz uzakta olan İldem, Beyazşehir, TOKİ, Belsin, Zümrük, Yenişehir semtlerindeki kira bedelleri ise 350 ila 400 lira arasında.

EV SAHİPLERİ KİRALARI YÜKSEK TUTUYOR

Emlakçılar, bu bölgedeki kiralık ev fiyatlarında, ev sahibinin bazı gerekçelerle fiyatları daha da yüksek tuttuğunu, kimilerinin lira cinsinden ücreti peşin aldığını, kimilerinin ise aylık olarak ödemeyle kiraya verdiğini dile getiriyor. Bu bölgede apartman giderleri için ödenen aidatlar, 70 ila 100 lira arasında değişiyor. Kira ve apartman aidatı için yaklaşık 600 lira ödemek zorunda kalan aileler, ulaşım bedeli, bölgede doğalgaza dönüşümün zorunlu tutulmasından dolayı bu kış ısınma için ödeyecekleri miktarla birlikte ciddi anlamda ekonomik sıkıntı yaşayacaklarını ifade etti.

ensonhaber

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri