Katar, Bingazi hükümetini tanıdı

Fransa'dan sonra Katar da Libya'daki isyancıların kurduğu Bingazi hükümetini tanıdı.

Resmi QNA ajansının haberine göre, Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, isyancıların kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'nin, Libya halkının "tek meşru temsilcisi" olarak tanındığını belirtti.

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye karşı mücadelelerini sürdüren isyancıların kurduğu konseyi ilk tanıyan ülke Fransa olmuştu.
ABD, İngiltere ve Fransa önderliğindeki koalisyon güçlerinin bombardımanı altındaki Libya'da, isyancıların bugün Kaddafi'nin memleketi Sirte kenti yakınlarına kadar ilerlediği bildirildi.

Bu arada Rusya'nın çok uluslu Libya operasyonuna yönelik tepkisi de devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün düzenlediği basın toplantısında, Libya operasyonunun, Kaddafi rejimi karşıtı isyancılara destek verdiğini ve bunun Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin kararlarıyla uyuşmadığını belirtti.

Rusya, Libya'da halkın korunması için güce başvurulmasına imkan veren 1973 sayılı BM kararının oylamasında veto hakkını kullanmamış, ancak çekimser kalmıştı.
Hürriyet

Güncel Haberleri