Karzai'ye vekillerden 'sessiz' protesto

Afganistan'da vekiller, Karzai'nin 25 kişilik kabinede boş olan 7 bakanlığa atama yapmamasını protesto için sessizlik eylemi başlattı.

Afganistan'da milletvekilleri, Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin 25 kişilik kabineye hala 7 bakanı atamamasını 4 gün sürecek sessizlik eylemiyle protesto ediyor.

Milletvekili Şir Vali Vardak, milletvekillerinin çoğunun, Karzai'nin vekaleten yürütülen 7 bakanlığa atamayı ya da bu kişilerin asaleten atanmasını meclisin oyuna hala sunmamasına öfkeli olduğunu belirtti.

Milletvekilleri, Karzai'nin bu atamaları yapmamasının söz konusu bakanlıkların çalışmalarını engellediğini kaydetti.

Karzai'nin görev süreleri dolan 3 yüksek mahkeme yargıcının yerine de atama yapması gerekiyor.

Hamid Karzai'nin sözcüsü Valid Ömer, Devlet Başkanı'nın yakında bu mevkilere isimler belirlemeyi planladığnı söyledi.

Afgan parlamentosu gelecek hafta yaz tatiline girmeden önce kabine konusunu çözmek istiyor.

Haber7

Güncel Haberleri