Kadir Gecesi'ne kaç gün kaldı? 2017 Kadir Gecesi tarihi ve Kadir Gecesi'nin önemi

11 Ayın Sultanı Ramazan'ın en önemli günü olan, bin aydan daha hayırlı olarak gösterilen, İslam Alemi'nin heyecanla beklediği mübarek Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi gün? Kadir Gecesi'ne kaç gün kaldı? İşte 2017 Kadir Gecesi'nin önemi...

Bin Aydan daha hayırlı Kadir Gecesi yaklaşıyor. İslam Alemi coşkuyla 2017 Kadir Gecesi Tarihi için bekliyor. İbadetlerin, Duaların, okunacak Kur'an-ı Kerim'lerin her zamankinden de anlamlı olacağı ve 11 Ayın Sultanı Ramazan'ın en önemli gecesi olan Kadir Gecesi ne zaman? sorusu İslam Alemi'nde olduğu gibi ülkemizde de merak konusu. Kadir Gecesi'ne kaç gün kaldı? 2017 Kadir Gecesi hangi gün? İşte Kadir Gecesi'nin önemi ve bu gece yapılacak ibadetlerin faziletleri...

Müslümanlar için yıl içinde pek çok önemli gece vardır. Bu geceler daha çok Üç Aylar içinde ihya edilir. Kadir Gecesi ise üç aylar içindeki son önemli gecedir. Ramazan Ayı'nın önemini arttıran Kadir Gecesi, İslam Alemi için son derece kıymetlidir.

Coşkuyla ihya ettiğimiz Ramazan günleri devam ediyor. Bugün itibari ile Ramazan'ın ortasını da geride bıraktık. Ramazan Ayı ülkemizde İslam Alemi'nde olduğu gibi pek çok etkinlik ve ibadetlerle ihya edilmeye devam ediyor. Ramazan Ayı içinde ilerlememiz aynı zamanda 2017 Kadir Gecesi Tarihi için de sayılı günler kaldığı anlamına geliyor. Peki Kadir Gecesi'ne kaç gün kaldı?

2017 Kadir Gecesi ne zaman?

Bin Aydan Hayırlı olan, İbadetlerin yapılacağı, Ellerin kainatın yaratıcısı yüce Allah'a açılacağı, bolca Kur'an-ı Kerim okunacağı ve çeşitli etkinlikler ile karşılanacak olan Kadir Gecesi;

21 Haziran 2017 gecesi ihya edilecek. Bu tarih Çarşamba'ya denk gelmektedir. Bugün itibari ile Kadir Gecesi'ne 9 gün kalmış durumda.

Kadir Gecesi'nin önemi nedir?

Kadir Gecesi dinimiz İslam'ın kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v) indirilmeye başlandığı gecenin adıdır. Bu gece günahların affonulacağı, yapılan ibadetlerin sevaplarının kat kat olacağı bir gecedir.

Kadir kelimesi Arapça'dan gelmektedir ve Kıymet manasına gelmektedir. Ayet ve Hadislerde Kadir Gecesi'nden şu şekilde bahsedilmektedir;

Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular;'"Kadir gecesinde bir koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."

“Kim faziletine inanarak ve mükâfâtını sadece Allah'tan ümid ederek Kadir Gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları bağışlanır.”

Yine Kur'an-ı Kerim'de Kadir Suresi'nde yüce Allah şöyle buyurdu;

“Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” (Kadîr sûresi, 1-5)

Risale Haber

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bilgi Bankası Haberleri