İyi öğretmene ödül verilecek

MEB'in bünyesinde kuracağı veri sistemi ile okullara ve öğretmenlere notlandırma sistemi getirilecek. Öğretmenler perforsmanlarına göre ödüllendirilecek

E.Özlem Karataş'ın haberi:

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda öğretmen başarısını artırmak için harekete geçti. Bu kapsamda bakanlık, bütün eğitim kurumlarının standartlarını belirleyerek yüz üzerinden not verecek. Okullarda görevli öğretmenler performans açısından, ders ücreti açısından, hizmet süresi açısından ödüllendirilecek. Böylece öğretmenlerin okuldaki verimliliğin arttırılması planlanıyor. Bakanlık aynı zamanda, bakanlığa ait ve sistemdeki verilere herkesin ulaşabilmesi için veri sistemi oluşturulacak.

VERİ SİSTEMİNDE OLACAK

Nisan ayında tamamlanması hedeflenen sistemde her kuruma göre giriş sistemi yapılandırılacak ve ilgili verilere Bakanlığa talep göndermeden ulaşılabilecek. Veri sisteminde okulların performans verileri de yer alacak. Performans sistemi ile ilgili olarak konuşan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, '50 bine yakın eğitim kurumumuz var. Her birisi ile alaka 100 üzerinden bir notlandırma yapalım. Orada çalışan öğretmenlerimizi performans açısından, ders ücreti açısından, hizmet süresi açısından ödüllendirelim.' dedi.

Yeni Şafak

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri