Dagens Nyheter gazetesi 'İsveç'e karşı öfke her zamankinden daha büyük' başlıklı haberinde "Müslümanlar Kuran yakılmasının ifade özgürlüğü ile bir alakası olmadığını belirtiyor. Arap dünyası İsveç şirketlerine boykot uygulanmasının yanı sıra hükümetleri siyasi önlemler almaya teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.
Göteborg Postası ise 'Kimsenin ifade özgürlüğü için ülke güvenliği feda edilmemeli' başlıklı analizinde Ingemar Johansson'ın görüşlerine yer verdi.
Johansson, NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'in böyle kritik bir dönemde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verilmesinin uygunsuz ve cahilce olduğunu yazdı.
Ülkenin en büyük gazetelerinden biri olan Expressen ise İsveç'in Vilnius zirvesinde NATO'ya üye olmasının uzak bir ihtimal gibi göründüğünü belirterek süreci 'kötü bir TV dizisine' benzetti.
Hallands Nyheter gazetesinde yer alan bir makalede ise ifade özgürlüğünün sınırlarına dikkat çekildi.
Makalenin yazarı, "İsveç nasıl olur da birinin herkesin gözü önünde Kur'an-Kerim yakmasına ve milyonlarca Müslüman'a hakaret etmesine izin verebilir? İsveç kendisini tüm dünyada alay konusu yapıyor. Bu son olayla, muhtemelen NATO üyeliğine veda edebiliriz." ifadelerini kullandı.
Hürriyet