İstilacı karınca tehdidi

Egzotik karınca türlerinin gemi ve uçaklarla başka bölgelere taşınması, insan sağlığı için tehdit oluşturuyor. İstilacılar taşındıkları bölgede temizlenmesi imkansız koloniler kuruyor.

İspanyol bilim adamlarınca yapılan araştırmada, karıncaların ticaret yollarıyla dünya geneline yayıldığı ve bunun insan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşabileceği bildirildi. Gerona Üniversitesi araştırma ekibince Amerika, Hollanda ve Yeni Zelanda'da bölgelerindeki 768 egzotik karınca türü üzerinde yürütülen incelemede, söz konusu bölgelerde bulunmayan istilacı karınca türlerine rastlandı.

ISIRIKLARI ACI VERİYOR

Isırmalarıyla şiddetli acı veren bu tür karıncalar daha önceden bildirildiğinin aksine bölgeye kazayla gelmişler. Karıncaların farkında olmadan gemi veya uçaklarda süs bitkileri ve meyveler aracılığıyla taşındığı belirtilen araştırmada, bilim adamları birçok karınca türünün yeni yaşam alanlarında koloniler kurduklarını ve bunun çevre, altyapı ve insan sağlığı için tehdit oluşturabilecek boyutlara ulaşabileceği uyarısında bulundu.

AA

Güncel Haberleri