İsrail Türkiye'ye gaz satmaya çalışıyor

İsrailli enerji firmaları Türkiye'ye yıllık 2 milyar dolar değerinde doğalgaz ihracatı için uluslararası bankalarla görüşmeler yapıyor

Rusya ile yaşanan kriz sonrası alternatif doğalgaz arayışına giren Türkiye'ye 2 milyar dolar değerinde gaz gönderebilmek için İsrailli şirketlerin bankalarla pazarlıkları sürüyor.

Businessht'de yer alan habere göre; aralarında Noble Enerji ve Delek Group'un da olduğu İsrailli enerji şirketleri, sahalarını 3,5-4 milyar dolar değerinde genişletmek için çalışmalara başladı.

Türkiye'ye 2 milyar dolar değerinde yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz ihraç edilmesini de içeren projenin yüzde 65'ini karşılayacak kredi için Deutsche Bank, Citigroup, HSBC, BNP Paribas, JP Morgan ve Natixis ile görüşmeler sürüyor.


Dünya Bülteni

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Ekonomi Haberleri