Seminer İl Müftülüğünden gelen, Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ve Din Hizmetleri Uzmanı Ayşe Boloğur tarafından verildi. İlk olarak bayanlara "İslam da Aile Hayatı ve Kadının Rolü" adlı seminer Şadiye Yılmaz tarafından sunuldu. Şadiye Yılmaz selamlama konuşmasından sonra sözlerine şöyle devam etti: "İslam aileye önem verir, Kadın ailenin temel taşıdır, huzur ve güven kadın sayesinde sağlanır".
Kadın haklarının neler olduğu ve kadının aile içindeki rolleri anlatıldı. Mutlu bir aile olmak için aile de, sevgi, saygı, hoşgörü, sadakat ve sorumluluk duygularının olması gerektiği vurgulandı. "Yanlış Töre ve İnanışlar" konulu seminer ise Ayşe Boloğur tarafından sunuldu. Töre cinayetlerinin ne dini, ne de insani açıdan savunulacak ve dayandırılarak haklı bir yönünün olmadığını belirten Boloğur, "İnsanın her şeyin üstündedir, Rabbin verdiği canı alma yetkisine sahip değiliz" diye konuştu.
Boloğur, başlık parası almanın, küçük yaşta kız çocuklarını evlendirmenin, ailelerin berdel uygulaması yapmasının yanlış olduğunu söyledi. Batıl inanışların da ele alındığı seminerde, sihir ve büyüye inanmanın, nazar boncuğu takma gibi davranışların doğru olmadığını anlatıldı. Seminer sonunda Ayşe Hanım ve Şadiye Hanım bayanların sorularını cevaplandırdı.
Haber Fx