İslam düşmanı olarak eğitildim şimdi İslam'a hizmet ediyorum

Hollandalı siyasetçi Arnoud Van Doorn, batının İslam'dan ve Müslümanlardan neden korktuklarını açıkladı.

Hollanda'nın rıkçı politikcısı Wilders'in yardımcısı iken Müslüman olan Doorn, Uluslararası Bilgi ve Algı Derneğince (BİLAL) düzenlenen toplantıda, Avrupa’da artan İslam karşıtı söylemlerin neden ve sonuçlarını değerlendirdi. 

Ben İslam’ı seçmedim, Allah (cc) bana yol gösterdi

Sizi İslam’a ve Müslüman olmaya yönlendiren en önemli sebep neydi?

İlk olarak ben İslam’ı seçmedim, Allah (cc) bana yol gösterdi. Hollanda’da neden tüm Müslümanlar ve onların tamamı kötü olamayacağını sebebini bilmiyordum. Bunu anlayamıyordum. Önceden İslam’ın terörü beslediğini düşünüyordum ve Hollanda’da bunu destekliyordum ki birçok insan da hala bu düşüncede. Başkalarını suçlamak istemiyorum herkes kendi fikrinden sorumludur. Bu kötü fikirlerin tamamında medyadan etkilenmiştim. Zamanla İslam’a karşı mücadelemin doğru olmadığını düşündüm ve İslam’a karşı ilgim arttı. İslam hakkında daha çok öğrenmek istiyordum. Ondan sonra İslam’ı kabul etmek için değil bu dini öğrenmek istedim.

İnsanların neden Müslüman olmayı seçtiklerini anlamıyordum ve internette okumaya başladım. Kur’an’ı okumaya başladım. İslam hakkında okumaya başladığın zaman seni daha çok okumaya ve araştırmaya teşvik eden bir şey olur ve bunu durduramazsın. Böyle İslam hakkında okumaya başlarsın ve İslam’ın güzel bir din olduğunu, barış dini olduğunu anlarsın. Elhamdülillah bir yıl sonra Müslüman olmaya karar verdim.

İlerde Müslümanların kendi sistemiyle çalışacaklarından korkuyorlar

Avrupa’da yükselen İslam düşmanlığının altında yatan temel sebep nedir?

Müslümanları Avrupa’da istemiyorlar. Çünkü Avrupa, her şeye doğrudan ilgi duyan finansal bir sisteme dayanıyor. İslam toplumu ise, daha iyi bir toplum, daha iyi bir yasama ve daha iyi bir finansal sisteme sahiptir. Bu onlar için kabul edilir bir şey değil çünkü onlar başka bir sistemi benimsedikleri için onların çıkarlarına dokunuyor ve onlara zarar veriyor. Böylece Müslümanların daha çok büyüdüğünü görmekteler. İlerde Müslümanların kendi sistemiyle bir gün çalışacaklarından ve bu şekilde bu sistem tüm Avrupa’yı kapsayacak diye korkuyorlar. Onların gücü akıllarında olacak.

İslam’a saldırmak için bana öğretilenleri İslam'ın hizmetinde kullanıyorum

Müslüman olduktan sonra kendinize hangi yol haritası belirlediniz? Yani ne yapmak istiyorsunuz? Hedefleriniz nelerdir?

İslam hakkında, dinimizi öğrensinler diye yardım etmek istiyorum, davet yapmak, İslam’ın ne kadar güzel bir din olduğunu anlatmak istiyorum. İslam’ı kabul ettikten sonra hayatım değişti. Daha iyi bir hayatım var. Artık param yok ama kalbim dolu, sakin. İyi işler yapmaya çalışıyorum. Eskiden çok param vardı ancak mutlu değildim. Artık dediğim gibi param yok ama mutluyum. Wilders’in partisinde olduğumda İslam’ı bir din olarak biliyordum fakat İslam gerçekten ne anlama geldiğini bilgim yoktu. Geçmişte hatalar yaptım. Ancak en iyisini Allah bilir ve ben çok şey öğrendim. Siyasi alanda, medya meselesinde, diğer alanlarda da nasıl İslam’a saldırmak için bana öğretildiyse, ben bunları artık dinimize sahip çıkmak için ve korumak amacıyla kullanabilirim.

Macron, siyonist lobi gruplarında eğitilmiş ve finanse edilmiş birisidir

Macron’un İslam’a saldırma politikaların arka yüzünde neler var?

Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, siyonist lobi gruplarında eğitilmiş ve finanse edilmiş birisidir. O sadece Müslümanlardan nefret ediyor. Fransa’nın kendi iç ekonomi sorunları var ve Macron bunu örtmek için yapıyor. Ancak bu çok aptalca bir şey çünkü Müslüman halkların Fransız ürünlerine yaptığı boykot ekonominin daha da kötüye gitmesine sebep oldu. Allah her olanı biliyor.

Gerçek İslam’dan uzak bir din oluşturmaya çalışıyorlar

"Avrupa ılımlı bir İslam inşa etmeye çalışıyor" dediniz. Son dönemde Batı’nın İslam’a yönelik saldırıların arttığını görüyoruz. Batı’nın bu hedefinden uzaklaştığını da söyleyebilir miyiz?

Onlar biliyor ki demografik olarak İslam toplumu büyüyor ve bunu durduramıyor. Bunu durduramadıkları için diyorlar ki o zaman kendimize göre bir İslam inşa edelim. Batılı bir İslam! Onların hayatını, İslam’ın hayatlarında uygulama şeklini değiştirelim. Modern bir İslam inşa edelim. Müslümanların din kimliği yine İslam olsun ama batının ortaya attığı bir kimliği olsun. Batılıların ajandasında bu var ve bunun için büyük yatırımlar yapılıyor. Onların istedikleri imamların fetvaları kullanıyor. Dinimizi modernize etmeye çalışıyorlar. Bizim Müslümanları ve özellikle din adamlarını yetiştiren kurumlarımız olsun ki bu insanlar Mısır, Arabistan veya diğer Müslüman ülkelerine gitmek zorunda kalmasınlar. Yani Batılı bir İslam istiyorlar. Gerçek İslam’dan uzak bir din oluşturmaya çalışıyorlar.

Kaynak: Durim Abazi-Diriliş Postası Gazetesi

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İslam Haberleri