IŞİD'in zulmünden kaçanlara İHH'dan yardım eli

IŞİD'in Musul'da kontrolü ele geçirmesi üzerine evlerine terk ederek Erbil ve çevre şehirlere sığınan Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere yardım için bölgeye gitti.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), mensuplarının son birkaç gündür Musul’a karşı başlattıkları saldırı sonucunda Musul’un önemli bir bölümünü ele geçirdi.
 
Kontrolün IŞİD'in eline geçmesinin sonrasında da Musul'dan kaçışlar devam ediyor. Erbil'in Musul'a yakın Hebat ilçesinin kontrol noktasına ulaşan her Musullu ailenin kente girişine izin veriliyor.
 
Musul’da devam eden çatışmalardan kaçarak Erbil'e sığınanların sayısının iki günde 400 bini geçtiği bildirilirken Kerkük ve Duhok kentlerine sığınanlarla birlikte rakamın 600 bini bulduğu belirtiliyor. 
 
Irak’ın kuzeyinde çatışmalar devam ederken İHH ekibi, Erbil ve Duhok’a sığınan Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere yardım için dün bölgeye gitti. 
 
İHH ekibi buradaki mültecilerin ihtiyaçlarını belirledikten sonra temin ettiği yardım malzemelerini bugün mültecilere dağıtmaya başladı. 
 
İŞTE BÖLGEDE YAPILAN YARDIM ÇALIŞMASI
 
Irak Şam İslam Devleti’nin Musul’u ele geçirmesi sonrası evlerini terk eden yaklaşık 600 bin kişi Irak Kürdistan Bölgesi’nin Duhok ve Erbil şehirlerine sığındı. Can havliyle yanlarına herhangi bir şey alamayan Musullular burada kamplara, otellere, pansiyonlara ve akrabalarının yanlarına sığındı. 
 
Xazir Kapısı’nda Musul’dan gelenler için oluşturulan kamplarda mültecileri ziyaret eden İHH (İnsani Yardım Vakfı) Ortadoğu Bölge Koordinatörü Mehmet Akbaş ve İHH Mülteciler Masası Sorumlusu Mahmut Yaşar kampta kalanların ihtiyaçlarını tespit edip yardım çalışmalarında bulundular. 
 
Pirinç, yağ, şeker, salça, fasulye, şehriye ve çaydan oluşan yardım malzemelerini Xazir kampında dağıtan İHH yetkililerine Musul’dan gelen göçmenler teşekkür etti. 
Xazir Bölgesi’nden sonra Şaklawa ve Salahattin Bölgesi’nde de musuldan göç edip gelen Musulluları kaldıkları ev ve otellerde ziyaret eden İHH yetkilileri burada da yardım çalışmalarına devam etti.
 
Musul’a en yakın noktalarda yer alan Duhok Bölgesi’ne geçen İHH heyeti burada da hem erzak dağıtımında hem de sıcak yemek dağıtımında bulundu. Nüfusunun yüzde altmışının Müslüman olduğu ve Yezidilerin merkezi konumundaki Şihan Bölgesi’nde evlere erzak dağıtan İHH yetkilileri, evlerinden kaçanlar için sıcak yemek dağıtımının yanı sıra hanımlara battaniye ve tencere yardımında da bulundu. 
 
İHH Ortadoğu Bölge Koordinatörü Mehmet Akbaş yaptığı açıklamada Musul’dan gelenlerin derdine derman olmaya çalıştıklarını, yardım dağıtımını 4 bölgede gerçekleştirdiklerini ifade ederek, biz Türkmen, Kürt, Asuri, Keldani, Yezidi ayrımı yapmadan bu yardımları yapıyoruz; inşallah yakın zamanda buraya göç etmek durumunda kalan kardeşlerimiz huzurlu ve güvenli bir şekilde evlerine dönerler dedi. Akbaş daha önce Suriye’den göç eden Kürtlere Erbil ve Duhok’ta yardım çalışmaları yaptıklarını hatırlatarak, nerede biz mazlum varsa ulaşmaya çalışıyoruz diye belirtti.
 
Timeturk

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri