IŞİD'ın zulmü çocukları da öldürüyor

IŞİD'in zulüm ve baskıları sebebiyle evlerini terk eden ve çölde mahsur kalan ailelerin 6 çocuğu hayatını kaybetti

Hadise Kaymakamı Abdulhekim el-Cuğeyfi, "Enbar'a bağlı Hit ilçesinin Azviyye bölgesinde IŞİD'in evlerini terk etmeye zorladığı bin 500 aile çölde mahsur kaldı. Bu ailelerin çocuklarından 6'sı susuzluktan hayatını kaybetti" dedi.
 
Cuğeyfi, IŞİD militanlarının Azviyye'de güvenlik güçlerine ait olduğu gerekçesiyle çok sayıda evi patlayıcılarla havaya uçurduğunu belirterek, halkın merkezi hükümetten acil yardım göndermesini talep ettiğini ifade etti.
 
Abdulhekim el-Cuğeyfi geçen pazar günü Irak Göç ve Göçmen Bakanlığının, Enbar ve Bağdat arasında oluşturulan hava koridoru aracılığıyla ilçeye 70 ton gıda ulaştırıldığını kaydetmişti.
 
Enbar'a bağlı Felluce, Kerame, Hit ilçeleri ve vilayetin merkezi Ramadi'nin bazı mahalleleri, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların kontrolünde bulunuyor.
 
aa

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri