İşgalci İsrail Gazze'yi yine bombaladı çocukların da olduğu 10 kişiyi katletti

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni vuruyor. Saldırılarda aralarında 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 10 Filistinli hayatını kaybederken, 79 kişi de yaralandı

İsrail ordusu Twitter hesabından, İslami Cihad`a ait yeni hedeflerin vurulduğunu açıkladı. İslami Cihad da yaptığı açıklamada, üst düzey komutanlarından birinin öldüğünü duyurdu.

Açıklamada vurulan noktalar arasında silah, füze ve havan mermisi imalathanelerinin yer aldığı aktarıldı. Uçaklar aynı zamanda Gazze Şeridi`nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde de tarım arazilerini vurdu.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu`nun (KAN) haberinde ise saldırıların başladığı andan bu yana İslami Cihad`a ait 26 noktanın hedef alındığı bilgisi yer aldı.

10 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ, 79 KİŞİ YARALANDI

Gazze`deki sağlık yetkilileri, biri 5 yaşında çocuk olmak üzere 10 kişinin öldüğünü, 79 kişinin yaralandığını açıkladı. Yediot Ahronot Gazetesi de İsrail savaş uçakları ile insansız hava araçlarının (İHA) Gazze`ye yönelik saldırılar sırasında 16 ton mühimmat kullandığını yazdı. Haberde, saldırılara, savaş uçaklarının yanı sıra 50 İHA`nın katıldığı ifade edildi.

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail`in saldırılarını kınadı. Tırmanan gerilimden İsrail ordusunun sorumlu olduğu vurgulandı, İsrail`in saldırılarını derhal durdurması istendi.

Birleşmiş Milletler Orta Doğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Tor Wennesland da, saldırılara "Sivillere yönelik herhangi bir saldırının hiçbir gerekçesinin olamaz" sözleriyle tepki gösterdi.

Tunus, Cezayir ve Mısır`daki Ezher Kurumu da İsrail`in saldırılarını kınadı. Ürdün de İsrail`e saldırılarını sonlandırma, uluslararası topluma da Filistin halkını korumak için acil ve etkin şekilde harekete geçmesi çağrısı yaptı.

aa

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri