Irak Başbakanı: israile karşı 'İslam İttifakı' kuralım

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, israilin Katar'ın başkenti Doha'ya yönelik saldırısını kınadı ve "İslam İttifakı" kurulması çağrısında bulundu

Irak Başbakanı bu tehditle mücadele kapsamında İslam ülkelerinin siyasi, güvenlik ve ekonomik bir ittifak ilan etme çağrısında bulunarak "İslam ülkelerinin savunma için ortak bir güvenlik gücü şeklinde bir ittifaka sahip olmalarının önünde için hiçbir engel yok" ifadelerini kullandı.

"SALDIRI İSRAİL HÜKÜMETİNİN TUTUMUNU BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERDİ"

Sudani saldırıyı nitelendirirken, "Şok edici bir olay ve tüm uluslararası yasa ile teamüllerin ihlali. Saldırı İsrail hükümetinin saldırgan ve suç teşkil eden tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi" dedi.

Irak Başbakanı ayrıca, söz konusu saldırının Irak'ın kardeş devleti Katar'a yönelik bir tecavüz olduğunu söylerken, saldırının bölgedeki tüm ülkelerin güvenliğine yönelik bir tehdit olduğunun da altını çizdi.

Haberler

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri