İnşaat yükselirken onun satışları da yükseliyor

Kamyon pazarındaki küçülme ya da büyüme, ülke ekonomisinin büyüme rakamıyla paralellik gösteriyor.

Türkiye’de kamyon satışları tarihi rekorunu kırmaya hazırlanıyor. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 67 artışla toplam 9 bin 818 kamyon satıldı. Yıl sonunda 45 bin adede yaklaşan satışla yeni rekor beklentisi güçlendi.

MARTTA REKOR KIRILDI

Akşam'ın haberine göre; aylık bazda mart 2015 satışlarına bakıldığındaysa 5 bin 270 adetlik satışla son 10 yılın en yüksek aylık satış rakamı dikkat çekti. Rekor kırılan 2011 mart satışlarında bile 4 bin 418 kamyon satılmıştı.

EN BÜYÜK PAY İNŞAATIN

İlk çeyrekte yaşanan büyümede en büyük pay, özellikle inşaat sektöründe yaşanan gelişmelerden kaynaklanıyor. Yapımı büyük bir hızla devam eden Üçüncü Havalimanı, İstanbul-İzmir Otoyol inşaatı, yapımı süren büyük tünel projeleri ve kentsel dönüşüm kamyon talebini yukarılara taşıyor.

KAMYONA BAK BÜYÜMEYİ GÖR

Man Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Tuncay Bekiroğlu, “Türkiye’nin yıllık büyümesi kamyon pazarıyla bire bir örtüşüyor. Ülke içindeki projelerin, yeni yatırımların büyüklüğü yıl içinde satılan toplam kamyon adediyle ölçülebiliyor. Yıl sonuna kadar toplam kamyon satışının, 36 bin-37 bin adet olarak gerçekleşip yüzde 4-5 büyümesini bekliyorum. Bu aynı zamanda 2015 için Türkiye büyümesi olacaktır” diye konuştu.

ensonhaber

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Ekonomi Haberleri