İngiltere'de çalışmak isteyen yabancı doktorlara zorlu sınav

Tıp eğitimlerini İngiltere dışında tamamlayan ve bu ülkede çalışmak isteyen yabancı doktorların sınav geçiş notlarının yükseltilmesi gündemde.

İngiltere ulusal sağlık hizmetinde görev yapacak yabancı doktorların daha zorlu testlere tabi tutulması gerektiği belirtildi.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, ülkenin ulusal sağlık hizmetinde görevli yabancı doktorların "İngiliz meslektaşlarına göre yeterliliklerinin az olduğu", bu nedenle İngiliz standartlarını yakalamaları için daha zorlu testlere tabi olmaları gerektiği tespiti yapıldı.
Londra Üniversitesi Akademisi (UCL) tarafından hazırlanan raporda, Birleşik Krallık'ta çalışan 88 binden fazla yabancı doktorun çoğunluğunun "İngiliz doktorlara uygulanan sınavları geçemeyecek durumda" oldukları ifade edildi.

İngiliz Tıp Dergisi'nde yayımlanan rapora göre, uluslararası tıp mezunları ile İngiltere'deki tıp mezunları arasında "performans farkı" saptandı.

Mevcut kurallar çerçevesinde Birleşik Krallık'ta çalışmak isteyen yabancı doktorlar, klinik yeterlilik ve dil bilgisi seviyelerini gösterecek sınavlara tabi tutuluyor. İngiltere Genel Tıp Konseyi, bu sınavları başarıyla geçen her yıl ortalama bin 300 yabancı doktora ülkede çalışma yetkisi veriyor.

Raporu hazırlayan araştırmacılar, bu sınavların "yetersiz" olduğuna vurgu yaparak, "hasta güvenliğini sağlamak" için yabancı doktorların gireceği sınavların geçiş notlarının yükseltilmesini önerdi.

İngiltere'de, 2007-2012 yılları arasında işten çıkarılan veya açığa alınan 669 doktorun 420'sinin tıp eğitimlerini ülke dışında tamamladıkları belirtildi.

Dünya Bülteni

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri