Husiler'e işkence suçlaması

Yemen'de Husilerin, kaçırdığı gazeteci ile aktivistlere işkence ettiği bildirildi. Başta Uluslararası Gazeteciler Federasyonuna Husilere baskı çağrısı yapıldı.

Yemen Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Husilerin, geçen hafta kaçırdığı gazeteci Mahmud Yasin ile aktivistlere işkence yaptığı belirtildi.

Aktivistlerin sayısına ve kimliğine ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, "Konuyla ilgili ulaşılan bilgiler, Yasin ile aktivistlerin, İb kentinde Husiler tarafından psikolojik ve fiziki işkenceye maruz kaldığına işaret ediyor" denildi.

Kaçırma olayının şiddetle kınandığı açıklamada, Husilere söz konusu kişileri en kısa zamanda serbest bırakma çağrısında bulunuldu.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ile Arap Gazeteciler Birliği başta olmak üzere tüm uluslararası insan hakları ile medya kuruluşlarına, Yemenli gazetecilerin yanında olma ve onların korunması için Husilere baskı yapma çağrısı yapıldı.

Husiler, geçen hafta İb kentinde kendilerini protesto eden bir gösteriye katılmaya hazırlanan Mahmud Yasin ile beraberindeki bazı aktivistleri kaçırmıştı.

AA

 

 

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri