Hollywood yıldızı ile İtalya arasında göçmen krizi

İtalya’ya gelen aktör Gere, geçen Cuma günü, günlerdir Akdeniz’de güvenli bir liman açılmasını bekleyen yardım gemisi Open Arms’a çıktı

Hollywood yıldızı Richard Gere ile İtalya’nın göç karşıtı Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini arasında, İtalyan limanlarına girişleri yasaklanan göçmen yardım gemileri nedeniyle atışma yaşanıyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre İtalya’ya gelen aktör Gere, geçen Cuma günü, günlerdir Akdeniz’de güvenli bir liman açılmasını bekleyen yardım gemisi Open Arms’a çıktı. Gere, gemideki 121 göçmene gıda malzemesi ulaştırdı. Gere önceki gün de İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms ile birlikte İtalya’nın Lampedusa adasında bir basın toplantısı düzenledi ve göçmenlerin “şeytanlaştırılmasına” son verilmesi çağrısı yaptı. Gere, hem ABD hem de İtalya’daki politikacılardan göçmenlere yardım etmelerini istedi.

Gere’in bu dayanışması, İtalya’da göç karşıtı politikaları bayrak edinen Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin tepkisini çekti. Salvini, Richard Gere’in yardım gemisine çıkmasıyla ilgili olarak “Umarım bronzlaşır” derken, sosyal medyada “Salvini kararnamesini eleştiriyorsun da sen kaç tanesini villanda ağırlıyorsun Richard?” mesajını paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri