Helikopterlerin yerine artık Drone'lar var!

Dünya Ralli Şampiyonası'nın Almanya'da düzenlenen ayağında ilk defa 'Drone'lar kullanıldı. Drone pilotu Ferdinand Wolf, 'Yaptığımız araştırmalar sonucunda insanların Dünya Ralli Şampiyonası'nı farklı açılardan izlemeye bayıldığının sonucuna vardık...."

Geçtiğimiz yıllarda WRC'de helikopterlerle çekimler yapılıyordu. İnsansız hava araçlarının hızlı bir şekilde geliştirilmesiyle birlikte artık helikopterler, hem büyük olduğu için hem de masraflı olduğu için pek tercih edilmiyor. Dronle'ların üzerindeki kamera kalitesinin de artmasıyla birlikte artık bütün spor dallarında insansız hava araçları karşımıza çıkacak gibi...

Drone pilotu Ferdinand Wolf WRC'de ilk defa drone kullanan pilot oldu ve şu açıklamaları yaptı:

    Bizim işimiz de takım çalışması çok önemli. Ben Drone'nun hareketini sağlıyorum, arkadaşım Andre kameranın açısını sağlıyor. İkimiz koordineli bir şekilde çalışınca ortaya gerçekten de harika görüntüler çıkıyor. Size kalansa oturup izlemek oluyor. Kısacası ben Drone kullanıyorum, arkadaşım da Drone'nun üzerindeki kamerayla aracı takip ediyor.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Almanya'da düzenlenen 9. ayağını, Volkswagen takımının Fransız pilotu Sebastien Ogier kazandı.

 

Yeni Şafak

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bilim - Teknoloji Haberleri