Tuncer Çetinkaya'nın haberi:
Suudi Arabistan yetkililerinin açıkladığı verilere göre, Mekke ve Medine'de hacıların aldığı eşyaların maddi değeri 200 milyon YTL'ye ulaştı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ise Türk hacı adayları hediyelik eşya konusunda uyarıyor. Başkan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Biz hacılarımızın zihnini ve gönlünü bu tür şeylerle meşgul etmesini istemiyoruz. Haccın insana kazandırdıkları öne çıkmalı." diyor.
Geçtiğimiz yıllarda özellikle kargo konusunda Türk hacı adayları sıkıntı çektiklerini ve birtakım dolandırıcılıkların da yaşandığına dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, bu yıl PTT ve Gümrük Müsteşarlığı ile anlaşmalar yaparak hacıların kargolarının güvenli şekilde taşınması için bir sistem kurduklarını belirtti. Hacı adayları zemzem suyu dışında aldıkları her şeyi kargoyla kilosu 4,8 riyalden gönderebilecek. Ali Bardakoğlu, şu ana kadar 45 TIR'lık kargonun yola çıktığını kaydederek, şunları söyledi: "Hacı adaylarımız evlerine gelmeden belki eşyaları gitmiş olacak. Onlar bavullarıyla gelip bavullarıyla rahat bir şekilde hac ibadetini yapmış olacaklar."
Zaman