Haşdi Şabi güçleri Irak'ta mescitleri yaktı

Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Beyci kasabasında Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçlerinin 21 mescit ve 11 okulu yaktığı iddia edildi.

Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Beyci kasabasında Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçlerinin 21 mescit ve 11 okulu yaktığı iddia edildi.

Irak'taki Sünni sivil toplum hareketlerinden Arap Projesi'nin Salahaddin vilayeti Temsilcisi Nacih el-Mizan, düzenlediği basın toplantısında, Irak'ın en büyük petrol rafinerisine sahip vilayetin Beyci ilçesindeki altyapının tahrip edilidğini belirtti.

"DAİŞ, Polis Müdürlüğü,Terörle Mücadele Dairesi, Elektrik Dairesi, Beyci Mall (alışveriş merkezi) ve polis unsurlarına bağlı 20 evi yaktı" diyen Mizan, "Haşdi Şabi de DAİŞ'i kovduktan sonra Beyci'de 21 mescit ve 11 okulu yaktı. Haşdi, ayrıca Beyci rafinerisinin içindeki Salahaddin rafinerisi, Şimal (kuzey) rafinerisi, Çimento fabrikası, petrol enstitüsü, yakıt dağıtım dairesi, petrol projeleri ve elektrik dağıtım şebekesiyle bitkisel yağ fabrikasını yaktı" şeklinde konuştu.

Haşdi Şabi'nin Beyci'de ayrıca 4 köprü, bölge sakinlerine ait evlerin yüzde 65'i, Büyük Beyci Çarşısı, otogar, düğün salonları ve 12 hükümet binası, Beyci Hastanesi, banka ve Sünni Vakfı binasını havaya uçurduğunu ileri süren Mizan, son olarak, Başbakan Haydar el-İbadi, ülkedeki din adamları ve BM Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis'i yapılan tahribatı durdurmak için göreve çağırdı.

Daha önce Terör örgütü DAİŞ'in ele geçirdiği Beyci, 14 Ekim'de Irak güvenlik güçlerince kontrol altına alınmıştı.

(AA)

 

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri