Hamas hükümeti Gazze'de bulunan tek havaalanını yeniden açmak istiyor. Mısır sınırı yakınındaki Yaser Arafat Havaalanı 1998'de açılmış, İsrail tarafından bombalandıktan sonra ise 2001'de kapatılmıştı.
Hamas, havaalanının tekrar açılması için Mısır yönetiminden yardım istendiğini açıkladı. Fakat daha önce Batı Şeria'daki yönetim, Mısır sınırı ile Gazze arasındaki havaalanında Hamas yetkililerinin bulunmasına muhalefet etmişti.
Öte yandan Hamas, İsrail'in havaalanını yeniden inşa etmek için dışarıdan malzeme getirilmesine izin vereceğini açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas yetkilisi, Mısır ve İsrail'le, Gazze'den tarım, mobilya ve giysi ihracı konusunda da anlaşmaya varıldığını söyledi.
Yaser Arafat Havaalanı Japonya, Suudi Arabistan, İspanya, Almanya ve Mısır'dan sağlanan fonlarla inşa edilmişti.
Time Türk